keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Nyt ei peli soi kauniisti vaan kilisee ja kolisee
Laamanaama ja minä vähän tokoiltiin. HOT:in kurssin neljäs kerta.


Ensin paikalla istuen häiriöitä. Marko ja Arja. Minttu pysyi hyvin ja alkoi jo ajatella homman jujua. Ei ollut ollenkaan niin vaikeaa kuin edellisellä kerralla. Kädellä näyttäen meni maahan. Makupalaa meinasi vähän nuuskaista kunnes muisti että tähän on juju haudattu ja alkoi tuijottaa mua syyttävästi.

Aluksi mein piti olla ryhmissä ja vaihtaa ohjaajaa kesken. No eihän siinä nyt niin käynyt.. vaan oltiin Markon puuhatiimissä koko ilta.Metalli.

Kiusasin kohtaloa ja kaikkea..  otin taas vieraan ja kuolaisen kapulan.

Liikkeenomaisena. Lähti vähän viiveellä. Ei meinannut nostaa. Tiukemmalla käskyllä pyöräytti sitä pari kertaa tassuillaan ja nosti. Toi semikivasti vierelle.

Laamanaama siis valikoi. Toko on kivaa kunhan tehdään laamanaamalle kivoja juttuja. Tähän neuvoksi *ylläri* juoksukilpailu ja hetsaaminen. Kumpi ehtii ensin kapulalle. Vaikkapa puukapulalla jos metalli etoo alkuun. Ei perusasennosta vaan niin että olen lähempänä kapulaa.

sitten tunnari!

Ensin tytöt kanto kentälle pöydän. Sit sen pöydän alle laitettiin pikku pikku läjiä tunnarikapuloita.

Oma hajustettu pöydästä muutaman metrin päähän.

jumitteli käskystä, bojoing hyppäs pöydälle ja alas. Tuli pois meni takas. Katteli ja ihmetteli. Uutta käskytystä ja jumi jumi jumi. Sitten kävin näyttämässä omaa ja uus lähetys. Käskynkin vaihdoin ja sit se kävi pikahakemassa omansa.

Muutama oman haku niin että siirtelin kapulaa aina lähemmäs pöytää.

Sitten kapula pöydän jalan viereen. Minttu hämmentyi ja kävi kuopaisemassa kasan levälleen. ja ihmeteli. Lopulta se vaan nappas yhen ja tuli pois.

Sit oma muiden läjien keskelle pöydän alle. Sen se haki puolivahingossa oikein. Vaimeasti nuuskaisi ehkä pari kertaa koko episodin aikana.

Tästä sitten varioimaan. Helpommasta vaikeampaan. Niin että pöytä tuoli tms on kuvioissa ja sen alla/läheisyydessä on oma. Sitä lähestytään siis varovaisemmin ja enemmän kunnioituksella. Pidä myös väärät läjät mukana kuvioissa.

Ai niin ja tiedote: Jos käskysanan sanoo varovasti niin se ei takaa sitä että koira tekis varovasti. Käsky on käsky. Sano se ääneen.

Luoksetulon pysäytys

Tein kisanomaisen. Minttu oli hyvä. Toisella toistolla oli vähän vaisumpi.

Marko ihmetteli kun se menee niinkin hyvin tollasella kaavamaisella treenaamisella, eikä ennakoi sen enempää.

Elikkäs.

Opeta kiertämään.. ja siitä stoppeja. Oikeesti son iha fiksua.Sit avustajan kanssa. Avustaja vie koiran ja kun se juoksee mun luo. käsimerkki ja samantien palkka. (joko multa tai parempi jos avustajalta).

Opeta elikolle että maailma on yllätyksiä ja arvaamattomuuksia täynnä, ja palkka voi tulla keltä vaan.

Sit sellanen et koira seisomaan, itte hetken matkan päähän. siitä käsky mahan ja vain nopeista palkataan. mielellään lelulla ja mielellään taakse. Avusta alkuun jos ei muuten ole riittävän nopsa.

Teemana kuuntelutreeni

heittele leluja. Ihania kiihdyttäviä leluja ja pidä huoli että taskussa on vielä yksi.

Anna koiran menn lelulle ja kesken juoksun kutsu luo tai pysäytä. Palkkaa omasta kädestä. Jos korvat ei kertakaikkiaan löydy, niin avustaja nappaa heitetyt lelut pois ennen kuin koira ehtii. Tee tästä leikki, ei mieltä kiduttavaa kamaluutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti