tiistai 3. toukokuuta 2011

Koirani on pelinainenKurssin kolmas kerta.

Kouluttajina Vuokko ja Oili.

Ensin paikallamakuu häirittynä.

Minttu lähestyi kenttää häntä tötteröllä, koottua laukkaa tapaillen ja huutaen. Mitä erinomaisin mielentila pysyä hillityn hallitusti maassa. Heti alkuun Vuokko tuli ja hetsasi Minttua leikkiin. Sieltähän se pongahti ylös. Vähän parempi seuraavat.

Oili oli taas supervaikea. Minttu unohtaa mut kokonaan ja tekee tassu lipassa kaiken mitä Oili pyytää. Kevennykseksi Vuokko vielä uudestaan ja se sujui oikein hyvin. Loppuun vielä hihnasta kevyt (ja Mintun kohdalla ei niin kevyt) veto hihnasta. Sen Minttu klaaras hyvin.

Vuokon oppiin zetalle.

Kuulemma nyt lähti hyvin seuraamaan. Annoin turhaan tuplakäskyn maahanmenooon.. ennakoin nimittäin käskytystä itse ja hämäännyin. Muutenkin koko kaavion ajan mä olin jo tekemässä asioita, joita vasta käskytettiin hetken päästä. Maahan hyvin , seiso hyvin ja istumisen se reagoi jo ennen mun täysin turhaa käsiapua. Luota koiraan ja kuuntele liikkuria.

Sitten metallilla kaikki variaatiot mitä maa päällään kantaa. Otettiin vieras metalli, kun se on kerran ällö.

1.     annoin suuhun ja otin pois

2.     poimitutin maasta ja otin pois (matala kapula, vaikea ottaa)

3.     Poimii käskystä kapulan maasta, tulee kohti JES käskyllä vapautus lelulle. Kapula räkäistään pois.

4.     Vaihtele vapautuskohtaa, välillä heti poiminnan jälkeen, välillä puolimatkasta, välillä lähemmäs mua.

5.     Kapulan kanssa vierelletulo nopeammaksi. Perusasennosta jatketaan kapulan kantotreeniä oikealle päin JES sanalla lelupalkka. Kapula siis räkäistään taas pois.

6.     Pidempi matka palautuksessa aluksi parempi kuin lyhyt. Saa paremmin vauhdin.

7.     Kapula suuhun ja seuraamaan. Paljon vasemmalle kääntymistä. Käytä kehua ja seuraamiskäskyjä (takaosan käyttöä samalla) Ole tarkka että vapautuskäskyllä ei kehuta kesken suorituksen JES

8.     Vaadi loppuun asti, se tietää mitä PITÄÄ tehdä, mutta testaa tarviiko tällä kertaa ja vielä uudestaankin.

Kaukot

-jonkinlainen virittely ja valmistelu vois olla pop. Alkukankeuden jälkeen teknisesti ok, mutta muuten laamaillen. Johtuu myös käskytyksestä. EI maaaaaaahan. vaan MAH tai mahan!Napakkuutta.

Ruutu

-Lelulla hetsaamalla. palkka ruudussa

-taputtelu ruudussa. itse jään ruutuun ja käännän koiran oikeaan kohtaan.

-taputtelu ruudussa. lähetän sen ruutuun. Oikealla kohdalla JES ja pallo lentää jo.

-taputtelu ruudussa lähetän sen JES ja joku muu heittää lelun.

-sit lähetetään ilman taputteluja JES ja joku muu heittää lelun ruutuun.
vie alusta ruutuun. Samoja juttuja alustalla. Alustan kanssa pitää vaatia että se menee alustalle asti, ennen kuin palkka tulee. EI LISÄKÄSKYJÄ tai mitään reagointia kun se kääntyy takaisinpäin ja huutaa tai kimpoilee minne milloinkin. Se eläin tietää mitä pitää tehdä. Se yrittää jallittaa mut mukaan omiin peleihinsä.Minttua kiukuttaa tehdä mun säännöillä, mutta se haluaa palkan.


-jätä pallo ruutuun ja Minttu merkille. Mene riittävän lähelle ruutua ja lähetä koira ruutuun. Juokse ruutuun edellä ja nappaa pallo pois. näyttele lelua ja ILKU oikein huolella. Seuraavaksi sama, mutta koira voittaa kilpajuoksun. Poistetaan se niskurointi ja miete et mennäänkö palkalel vai ei. Samaa voi tehdä lätkän kanssa.

Samalla kun lähetät ruutuun sivusta niin katso sinne ja näytä kädellä.

Myöhemmin merkin taakse lelu ja samankaltaista treeniä. Ensin kuitenkin pitää saada ruudusta tullut mielikuva kuntoon.

Minttu pelailee ja testailee ja jekuttaa. Se tarvii paljon hallinta ja kuuntelu treeniä.


temppuradat, eri asian vahvistaminen ja perään toisen asian vaatiminen. kapula ja merkki esimerkki. Häiriköitynä paikallaolot. Kesken suorituksen joku muu käskyttää asioita -> ei saa totella. Kesken suorituksen itse anann eri käskyn -> pitää totella.

Kiitos Kiiralle erinomaasten muistiinpanojen ylähä kirjaamisesta. Ei mun kovalevy olis ihan jokakohtaa kuiteskaan muistanu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti