lauantai 25. helmikuuta 2012

Positiivisuus vs negatiivisuus

Mulla on erittäin pessimistinen luonne. Se ei oo mikään pahe, son ominaisuus.
Nyt oon ollu viikon treenaamatta yhtään mitään. Hyppiikö koirat seinille? Repeääkö ne toiminnantarmossaan? No ei. Löfää sohvalla ja vaihtaa kyljen asentoa mukavampaan.

Mulla taas on ollut liikaa aikaa lukea blogeja. Googletella vielä paria blogia lisää ja uppoutua toinen toistaan iloisempien ja täydellisempien ihmisten ajatuksiin. Sit moon aina vaan uudestaan ja uudestaan palannut samoihin päätelmiin. Vaadinko liikaa a) itseltä b) koirilta.
Tehdään siis potitiivitaavi katsaus ja negatiivitaavikatsaus. Katotaan kumpi lopulta voittaa.

Iloinen ja innokas


POSITIIVITAAVI Minttu, Voittajaluokan katsaus

Paikallaolot. Ne se osaa aina, varmasti ja täysin ääneti. Päätään saattaa hieman käännellä.

Seuraaminen. Hyvällä fiiliksellä into vaan nousee loppua kohden. Kontakti on katkeamaton.

Istuminen. Teknisesti hyvä ja nopea istuminen. Loppuosaa on treenattu vähemmän, mistä syystä toisinaan pieniä puuteita.

Luoksetulo. Tämän se osaa. Tulee hillityllä laukalla, pysähtyy nopeasti vihjeistä ja säilyttää vauhdin samana kaikki välit.

Ruutu. Viimeaikoina hoksannut ruutuun menemisen ilon ja ideaa. Löytää ruudun aina ja suuntaamattakin. On ihan sama onko nauhoja vai ei. Loppuosia harjoiteltu vähemmän, mutta ne nyt vaan toimii jokatapauksessa.

Hyppynouto. Onnistuu useimmiten. Innokas ja hyvävauhtinen molempiin suuntiin. Erittäin vinoistakin palautuksista selviytyy useimmiten.

Metalli. Jos muistan pyyhkäistä edellisen koiran kuolat pois, ei ole ongelmia. Palauttaa laukalla.

Tunnari. Nenään voi luottaa, se tuo aina oman. Äärimmäisen innokas ja energinen molempiin suuntiin liikkuessaan. Vielä ei kykene rauhoittamaan itseään riittävästi kisamääräisellä tunnarilla vaan puuhastelee oheisjuttuja.

Kaukot. Teknisesti täydellinen kun malttaa keskittyä. Matkaa ei ole vielä pidennetty riittävästi.

Kokonaisuudet.Palkkautuu minun fiiliksestä ja kykenen vaikuttamaan paljonkin nostattavalla tavalla sen puuhiin. Palkkautuu ihmisten naurusta, taputuksista ja huomiosta. Kokonaisuuksia on otettu hieman liian vähän. Ilman yleisöä ja kisatilannetta tehdyt palkattomuudet eri asia kuin oikea kisatilanne. ei ole hyytynyt koskaan kokeessa. Aina yrittää tai yliyrittää ja suorittanut mm parhaat seuraamisensa kokeissa.

Teknisesti löperö

NEGATIIVITAAVI katsaus Minttu Voittajaluokka
Paikallaolot. Pysyy. jos joku toinen koira tulee iholle väärällä asenteella, pistää lihoiksi sen.

Seuraaminen. Teknisesti seilaa, toisinaan fiilis lopahtanut ja raahautuu perässä kuin rangaistu rakkiparka. Askelsiirtymissä nostaa itsensä melkein huutamiseen asti. Seiniä ja esineitä kohden ei luota mennä kovin lähelle. Ei osaa käyttää takaosaansa ja käännökset vasempaan on huonoja. Eikä ne peruutusaskeleen ole mitään muuta kuin huonoa komiikkaa.

Istuminen. Sujuu kunhan opetellaan se että voin kävellä kohden reippaasti ja läheltä. nyt kokee sen rangaistuksena ja pineistavana.

Luoksetulo. treenataan aika vähän ja ennalta arvattavasti. Mutta meidän varmojen liikkeiden listalla.

Ruutu. Luotan sen onnistumiseen vähemmän kuin loton pääpotin osumiseen kohdalle. Ei ole täysin tiennyt mitä itse ruudussa tulisi tehdä, joten on ollut epävarma. jankattu väärin vuosikausia. Nyt viimeaikaisissa treeneissä saattanut tulla läpimurto. Nollan liike kuitenkin edelleen.

Hyppynouto. Saattaa pelata tassuillaan sen viisi metriä jos fiilis on reipas. Erittäin vinot palautukset on 95% todennäköisiä kokeessa ohjaajan ranteen twistin vuoksi. ja ne on sen heikoin kohta.

Metalli. Jos muistan pyyhkäistä edellisen koiran kuolat pois, ei ole ongelmia. Jos kapulassa on vieraan kuolaa menee nenä vinoon ja se tarkastellaan pitkällisen haistelun kautta ja jätetään sinne.

Tunnari. Nenään voi luottaa, se tuo aina oman. Palautusosoite oli epävarma joten se keksi kaikkia pahoja tapoja. Se potkii niitä takajaloillaan, nostelee, pureskeli palautuksessa, päätti viedä liikkurille, eikä vielä kykene säätämään virettään sopivaksi matkalla kapuloille. kilipäätä ei saa alusta asti rauhalliseen moodiin, se on aina liikkeiden välit kuin pystyyn kuollut lahna. Käskyn kuultuaan lähtee kuin hauki rannasta. Muutamia unohtumattomia ilmeitä on nähty. pääongelma on koiralle oikean viretason opettaminen, myös vähillä kapuloilla.

Kaukot. Teknisesti täydellinen kun malttaa keskittyä. Matkaa ei ole vielä pidennetty riittävästi. Seisominen on hieman haussa ja välillä ennakoi välejä.

Kokonaisuudet. Kun ohjaaja keskittyy pikkujuttujen nilittämiseen, jää kokonaisuudet ja palkkaamatomuudet treenimättä. ohjaajalla paljon muistettavaa oikeasta toiminnasta. Liian riemukkaasta tai iloisesta palkasta kajahtaa komee haukkusarja. Varsinkin jos se tietää olleensa erityisen nohevana. 

Loppukooste:
Keskityn teknisiin ongelmiin, jotka omassa mielikuvituksessani aiheuttavat suurudessaan liikkeiden vääjäämättömän nollaantumisen. Täydellisyys on silleen se riman korkeus minne olen tason laittanut.
Voiko ihiminen olla näin tyhmä? Pitäisikö siis muuttaa katsantokantaa enemmän armollisuuteen ja hyvien puolienkin muistamiseen. Kyllähän niissä teknisissä piperryksissä riittää työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti