torstai 16. helmikuuta 2012

Los Onnistus

Vaun tokon vapaavuoroa ennen käytin hyväkseni tilaisuutta.
Tyynelle mielialannostatus pätkä. 4 estettä->kissanruokaa koko pussillinen ja pois.
tyyne oli hyvällä fiiliksellä aidat ja ekan putken. Sitten kuvittelin että se rynnii suoraan kissanruualle, joka sijaitsi tähden kohdalla. Vielä mitä!! Tyyne kiihdytti pimeään putkikulmaan jotta pääsi mahdollisimman nopeasti kissanruualle. Olin ihan aidosti järjettömän iloinen! 3 putki sijaitsi A esteen alla.


Tokovuorolla Tiinan ja suomenlapinkoirien parina.
Mehmet 
Alkuun paikallamakuu pitkässä rivissä. Oli ok. Mun pitää lopettaa välipalkkaukset ja kehumiset pikkuhiljaa ja luottaa siihen.

Yksittäistreenissä:
Teki muutaman seisomisen. Siitä siirryin pyytämään sen perusasentoon ja tein ihan oikean seuraamisesta seisomaan pysähtymisen ilman apuja. Menin metrin ohi ja käännyin palkkaamaan.

Sitten menikin koira ohi ja harkattiin perusasennossa pysymistä ja kontaktin pitoa.
Siitä sulavasti istumassa pysymiseen kun Tiina häiriköi lempeästi.
Tiina sipsutteli ympärillä ja varsinkin takana + kahisutti takkiaan ja läpsytti käsiään. Pyysin Tiinan tulemaan ihan Mehmetin lähelle ja siinä sen ilme meni melko mielenkiintoiseksi. Se olisi halunnut vähintäänkin nähdä kaiken, poistua paikalta ja kaikkea mahdollista. silti se urheasti piti minuun katsekontaktia (silloin kun silmät ei ihan yltäneet näkemään mitä kallon takana tapahtuu) Kaksi hairahdusta ja juurikin siitä lähellä olosta. Tiina heilutti käsiään kuin kaukokäskyjen tyyppi ja memen silmät oli kuin jollain vieteriukolla. Tästä hyvät palauttelut ja nollaamisen. Annoin luvalal mennä vielä Tiinan syliin hyviteltäväksi. Luulen etä Mehmet on sellainen että sen pitää saada tutustua ja käydä kohtaamassa ne jännittävät asiat.

Sitten Mehmet teki muutamat ruudut. Kerran meinasi hakeutua kuin merkille, mutta olin tarkka ja pyysin sen pois. seuraavalla suunta olikin taas täydellisesti kohden ruudun takaosaa.
Loppuun mentiin hypylle. Mehmet hyppäsi yli ja jäi itsenäisesti seisomaan oikeaan kohtaan. Ei sisi enää kiertänyt reunalle kertaakaan. Se lipsahti multa ilman käskyä ehkä viisi kertaa ja sen viisi kertaa vielä palkkasinkin :D paha minä. muttakun olin niin iloinen. Loppuun vielä sellainen jossa hyppy-seiso tehtiin vasta minun käskylläni.

Minttu
Ruutuun pallopalkalle lähetys. Hieman oli lönköti lönköti vauhdilla.

Kaukoja takapalkalla. Maasta seisomisissa hankaluuksia. Lopulta teki hyvin ja reippaasti kun olin metrin päässä. Ensimmäisen käveli vastaan, loput teki istumisina.

Ruutuun pallopalkalle lähetys. selkeästi käytti taas silmiään ja kiristi vauhtia kun näki pallon ruudussa.

Tunnari. kapuloita oli epämääräisesti hajallaan sen reilu 20 kpl. Minttu meni nätisti,, haisteli nätisti. Ekalla merkkas oman ja jatkoi muutenvaan puuhastelua. Lopulta palasi omalle ja jäi seisomaan sen näköisenä että tippuuko taivas. Näytin namia ja Minttu tuli. Tokalla se kapulan noston jälkeen vilkais Tiinaa ja päätti että en viekkään tuolle ja tuli suoraan mun luo.
Kolmannessa toi sen jo suoraan ja hyvin mulle.

Demonstroin Tiinalle että miten Minttu oli potkinut aiemmin kapuloita takajaloillaan ja Minttu sai ihme outoilukohtauksen. Se vissiin luuli että ruovin maata kuin merkatakseni sen itselleni. se meni hämilleen ja suhtautui minuun varovaisen hämmentyneen leikkisästi. Tilanne oli pakko purkaa ja pyysin sen perusasentoon. pari askeleen siirtymää ja muutama jättö ja vierelle kutsuminen. Sitten kun ei enää epäillyt että machoilen ja merkkaan reviiriäni kuin gorilla, se rentoutui ja fiilisteli hyvin mukana.

Ihan lopuksi Mehmetille vielä paikalla istuminen Alma malinoissin ja Jaava slk:n keskellä. Vähän meinas piipata ja kerran siirsi tassuaan. muutoin olin tyytyväinen.

1 kommentti:

  1. Hyvä Tyyne, upeeta!! Eli siis mitä tästä voimme päätellä....;)

    Ja kiitos näistä nauruista ja mielikuvista Memestä ja Mintusta, taas jaksaa töissä.

    VastaaPoista