sunnuntai 5. helmikuuta 2012

treenit viikko 5

viikko 4 meni ilman kotitokoja.

Viikko 5 suunnitelmassa
Mehmet, ruudun paikka, yhden tunnarikapulan etsiminen, perusasennosta liikkeelle lähteminen.
Minttu, samat
Tyyne, kurre

Mehmet teki 4 kotitokotreeniä. Ruutua + aloitti yhden etsimisen.
1 hallitoko
Hyvin paljon löfäämistä ja pieni jääkausi kotona tapahtuneen kukkoilun vuoksi.
Pysykööt laumassa paikoillaan, vaikka juoksu olisikin tuloillaan.

Minttu teki 4 kotitokotreeniä. Ruutua + kaukokäskyjä takanamipalkalla.
1 hallitoko
paljon löfäämistä

Rakensin ruudun eteiseen pienenä. Molemmat tahtoo jäädä liian eteen ja oikealle.

Rakensin ruudun olkkariin kirjahyllyn eteen. Mehmetin kanssa heitin namin vahingossa kirjahyllyn alle ja sehän motivoi Memen juoksemaan innolla ruutuun yhä uudestaan. Suoraan ja hyvällä vauhdilla. Merkkisanasta se kääntyi ja pysähtyi ja vein sille namin.

Sama toimi myös mintulla. yksinkertaisuus on kaunista <3

Lisäsin ruututreeniin hankaluutta lähettelemällä eri suunnista:Mehmetin kanssa aloitettiin tunnarin yhden etsiminen. Ulkona on liikaa pakkasta käyttää nenää niin että siinä on mukava fiilis, joten aloitin sisällä. Periaatteena on että etsii eniten minun hajuisen kapulan. Kyllä koira erottaa että olenko siirtänyt koiranpetiä tai kangasta tai istunut eilen lattialla, verrattuna hetken käsissä pyöriteltyyn puukapulaan. Yhtä helppoa kuin ihmisen valita punaisten kapuloiden keskeltä oranssi. Ero on selkeä.

Piilotin kapulan helposti koirien pedille. hetki meni ja Meme alkoi tajuta mitä haetaan. Tein viisi toistoa ja lisäilin fleecehuovan ja toisen koiranpedin samalle läjälle. Kapulan laitoin edelleen helppoihin paikkoihin hieman piiloon. Mehmet käytti jo nenää etsiessään. Hyvin toivottavaa.

Mintun kaukot oli aika positiivisia. Tosin pahimmillaan vaihtaa asentoa jo siinä kun vedän henkeä lausuakseni käskysanan.

Tyyne harjoittelee kurre asentoon menemistä. Sen syvät lihakset on huttua. Ei meinaa pönötys pysyä paikoillaan, joten asian oppiminenkin on aika hidasta ja maltillista. Su aamuruokansa söi nappula kerrallaan kurre asennosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti