torstai 2. helmikuuta 2012

VAU:n vapaavuoro

Tokosteltiin VAU:n vapaavuorolla.hallissa -12 pihalla.. en halua edes tietää.

Alkuun paikallaolot
Paikkamakuu Mehmetin kanssa. Vieressä oli koira joka oli levoton ja mm murisi toisella puolella olevalle koiralle. Tämä teki minusta levottoman ja teki mieli hakea koira pois rivistä. Kävin sitten vaan palkkailemassa. Loppufiilis oli hieman levottomuutta itsessäni.

Paikalla istumisissa vaihdoin paikan toiseen kohtaan rivistössä. Jäin Memen lähelle. Muilla ei kuulostanut menevän ihan putkeen, koiria komennettiin aika tiukasti mm sihahtelemalla. Mehmet tuntui paineistuvan ja ottavan kiellot itseensä. Ratkaisin asian taas palkkailemalla hieman useammin ja kehumalla rauhallisesti. Hemmetin namit vaan loppui kesken. Onneksi Mehmet kykeni olemaan aika rauhassa ja liikkumatta.

VAU:n hallin etuosaa. Oranssi sinisen aidanteen takana on eteistila ja
takaseinustalla koirille bokseja.


Mintun vuoro
Muutamia ruudun paikkan hakuja ihan lyhyeltä matkalta. Miniruudun jälkeen tuntui muuten valtavan kokoiselta alueelta. Vein muka namin ruudun taakse. Lähetin ruutuun ja naksautin oikeassa kohdassa. Kerran tarjosi oikeanpuolimmaista tötteröä. Höpö höp ja otin pois.

Tämän jälkeen palkatta pätkä.
Seuraaminen: hieman seilasi varsinkin vasemmalle käännöksissä ja juoksussa. Oli avoimen luokan tasoinen seuruu. Kertaallen huomautin että vierellä on oltava. Ei ottanut nokkiinsa. Intoa hieman liiaksikin.

siitä helpotettuihin kaukoihin. Olin 3 metrin päässä i-m-s ja menin vapauttamaan ja rapsuttelin.
Ekaan nousuun vaati kaksoiskäskyn.

Tässä välissä koira karkasi melkein luoksemme ja mulla kiehahti ihan huolella. otin Minttua pannasta ja odotin että koira saatiin kiinni ja vietyä pois. Onneksi ei tullut iholle asti. vedin syvään henkeä ja kokosin itseni.

Jatkettiin hyppynoutoon. onnistuin heittämään kapulan seinän viereen betonikorokkeelle. Se ei haitannut yhtään. Perusasennossa Minttu hieman intoäänteli ja piti kapulaa hieman vinossa ja kulmahampaasta roikkuen.
palkkasin hurjalla määrällä kehuja ja sillä että sai huutaa. Mentiin ulos kehästä ja syötiin lihapullia. tai siis Minttu söi. Einespullat ei oel ihmisravinnoksi kelpaavia.

Hallin keskiosa. Pressun takana on ns. pieni puoli eli kolmasosan hallista kattava ruohomatto pohjainen tila.
Koko halli on vapaavuorolla tokoilijoiden käytössä.


Mehmetin vuoro
Nouto, heitin kapulan ja koira karkas hakemaan. selkärangasta tuli ybernapakka EI MENE. No ei mennyt. hain kapulan ja tein uuden. Lähti vasta toisella hakemaan. tajusin aika pian että ei lähde ekalla käskyllä. Sitten vinttasin kapulan ja sanoin ota. Jos ei lähtenyt minä hain kapulan ja koitettiin uudestaan. Tiputin kapulan melkein jalkoihin ja käskytin ota. kehuin kun lähti ensimmäisellä. Tämän jälkeen saatiin yksi ehjä. Kirosin mielessäni omaa epämääräistä suunnitteluani.


seisomisia liikkeestä. Avustin seisahtumalla itse. Silleen helppoahan tuo tuolle on. Kaippa se oikeasti pitäisi jos vaikeuttaakkin tai syventyä aiheeseen kunnolla.


Tuija tuli, käskin sen oikein palluttaa ja musuttaa ja innostaa mehmetin. tästä pyysin perusasentoon ja vaadin kontaktia kun tuija häiriköi. oli hankala mutta ei mahdoton. aloitettiin myös sanallisten häiriöiden heittely. mehmetin mieli meinasi jähmettyä ja aivot nyrjähtää. se piti päänsä vain puolittain kontaktiasennossa ja sen silmät menivät miettiväisiksi. Loppuun hyvin helppo käsky, joka sen oli helppo ignoorata. Kunnon sosiaalinen palkka, paijailu ja runsas kehuminen uroteosta. Mehmet haluaa aina näiden häiriötreenien palkaksi kiivetä ihan lähelle siliteltäväksi. Ei se ruokaa tai lelua halua, se haluaa hyväksyntää.

Käytiin loppuun tekemässä pari ruudun paikkaa läheltä. mehmet oli parempi kuin Minttu. meni suoraviivaisemmin oikeaan paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti