lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mehmetin ihkaensimmäinen möllitoko


Mömö möllitokoili!!
5 tunnin yöunien jälkeen heräsin puoli tuntia ennen kellonsoittoa. Olin ihan varma että ollaan myöhässä. Sain aikaan kunnon kisajännityksen kaikkine en voi syödä ja ravaan vessassa -temppuiluineen. Matkaa on kisapaikalle pari kilometriä, joten jännitys oli nopeasti ohi. Kisapaikalla kun jännitys aina katoaa.

Normisäännöillä menevät alokkaat meni ensin. Mehmetin kanssa osallistuttiin namiluokkaan, sillä halusin tehdä sen ensimmäisestä kisaharkasta mahdollisimman onnistuneen.

Luoksepäästävyys. (ilman nameja) Mehmet pysyi hyvin perusasennossa, ainoastaan alkoi nojailla tuomaria kohden ja siirsi kontaktin tuomarille.
Paikallamakuu. Jäin puoleen väliin eli huomattavasti lähemmäs kuin muut. Vasemalta nousi kaksi koiraa ja oikealta yksi. Onneksi eivät tulleet muita koiria moikkaamaan. Niitä kun palauteltiin ja komenneltiin alkoi Mehmet näyttää vähän ahdistuneelta. sanoin kerran rauhallisesti "hienosti". muutoin kokeenomaisesti. Teknisesti oli pätevä. ei edes haistellut, vaihtanut asentoa, ennakoinut tai tarvinnut lisäkäskytystä.

Seuraaminen kytkettynä. Ihan eka kerta hihnan kanssa. Hihnana maailman kevyin pentuhihna. Eli melkein kuin ei oltaisikaan hihnassa. Ekaan perusasentoon asti pidin Memen puoleisessa kädessä namin, mutta en houkutellut sillä. Eka perusasennosta palkkasin. Loppupätkä ilman namia (käännös vasemmalle, juoksuosuus, täyskäännös ja seis. Vika perusasento jäi väliin, sen verran hämmentyi. paikka ja kontakti pysyi kivana harjoittelumäärään nähden. Loppuun nami.
Seuraaminen irti. Tein samalla kaavalla. Vika perusasento jäi taas. alkoi jo vähän enemmän ihmetellä että mistä on kyse. selvisi kuitenkin loistavasti. Loppuun nami.
Liikkeestä maahanmeno skipattiin. Ei se vielä osaa, enkä halunnut sekoittaa sen päätä että kisatilanteessa tulee liiankin iso satsi uusia juttuja ja hämmentävää käytöstä ohjaajalta.
Luoksetulo. Ilman namituksia. Jäi hyvin. Valmistelin sille rauhallisella äänellä höpöttäen että nyt jäädään nätisti odottelemaan. tms. Oli paremmin kuulolla kun aloitettiin liike. Tuli mielestäni hieman hitaampaa ja epävarmemmalla ilmeellä kuin yleensä. palkaksin liikkeen jälkeen. Lopun pa oli hieno.
Liikkeestä seisominen käsiavulla seisominen. Takaisin palatessa sanoin lisäkäskyn "nätisti" tms kun siirryin sivulle ja palkkasin seisomisesta.
Hyppy. Meinasi livistää hypylle ennen lupaa. Pyysin takaisin.
Lähti käskystä, pysähtyi käskystä. kauniisti noin metri esteestä ja suorassa linjassa. Vierelle palatessa siirteli vähän tassujaan. Lopun perusasentoa vähän tais ennakoida.

Hyvä fiilis. Keskittynyt ja ehjä suoritus. Samalla kentällä oli mach show ja porukkaa oli ihan riittävästi. Mehmet oppi rauhoittumaan ja pystyi hyvin keskittymään. Oltiin aikalailla omassa kuplassamme kun kehässä oltiin. Kykenin olemana rento ja reilu koiraa kohtaan.

 Onneksi kisavietti nosti päänsä vasta kun koira oli jo autossa.
Ei me kilpailemaan menty vaan treenaamaan uutta tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti