perjantai 11. marraskuuta 2011

Lumin toinen leiripäivä


Lumin kanssa naksuteltiin. Se hoksasi että kyseessä on hauskanpito. Tarjosi jo pienin elein asioita.

Tässä videopätkä:





Iltapäivällä mentiin Korkeavireen hallille katsomaan toko koulutusta. Parkkeerasin Lumin kanssa treenialueen sisääntulon viereen. En hyväksynyt minua vasten painautumista, vasten hyppimistä tms henkisen tuen ja turvan etsimistä. Hallissa oli 1-2 isoa koiraa leikkimässä ja tokotemppuilemassa kerrallaan. lumi oli tuolini vieressä löysässä remmissä. Se sai katsella muita koiria, mutta ei murista, haukahdella, rähistä tai katsoa korppikotka ilmeellä... eli jännittyneenä ja valmiina rääkymään pahaa sanaa. Hyvästä asenteesta se sai suulliset kehut ja välillä myös silityksiä ja rapsutuksia. Hihna ei saanut olla kireällä, siitä huomautin. Jännittymisistä huomautin aluksi kevyellä hihnan nyppäisyllä tai sormella tönäisemällä kaulaan kevyesti. Höp höp.. heti kun ilme muuttui niin sai rauhalliset kehut osakseen.

Ihan alussa se pääsi yhdelle koiralle rähjäämään. Lopussa se rentoutui niin paljon että meni maate viereeni, eikä suuremmin reagoinut noin puolen tunnin välein ohi kulkeviin koiriin. Lumi kiinnostui todella paljon isoista koirista, jotka juoksivat hallitusti pitkin kenttää. Erityisesti narupallojutut ja jahtaamisleikit saivat sen nostamaan hännän ja katselemaan kiinnostuneena toimintaa. Lumille teki hyvää nähdä isoja juoksevia koiria, jotka rähisivät, rynnistivät ja riekkuivat. Eikä kukaan niistä tullut sen iholle. Makuulle pistämisen jälkeen liikutin sitä vähän odotustilan puolella. Betonipohja, kaikuvat äänet ja perus hallimeininki ei haitannut Lumia yhtään. Se tepsutteli hihna löysällä häntä pystyssä.



Kotona annoin sille isokoira vapaata aikaa ja se sai nukkua hetken yksin keittiössä.



Illemmalla otettiin leikki ja treenituokio. Lumi repii hienosti fleecelelua ja innostuu pallosta lelun perässä. Se innostuu kokoajan enemmän repimisleikeistä ja voittaessaan vie lelun polleana pedille. Heti perään naksuteltiin hienoja seisomisia. lumin häntä heilui koko treenin ajan.

Nyt illalla Lumi liikkuu jo paljon rennommin porojen keskellä. se saattaa olla jo eri huoneessa kuin minä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti