sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Katan koulutus vol2


Mehmet osaa merkille lähetyksen. Pienenä ongelmana on lievä röyhkeys ja se kaataa merkin aika monesti. No ei haittaa tässä vaiheessa.

Mietin että millä saisin sen kuuntelemaan ohjauksiani ja irtoamaan merkiltä ohjatun noudon suuntiin. No dah. Molemmille puolille kupit ja siitä sitten vaan, toki sille puolelle minne se EI ole hinkumassa.

Aluksi laitoin memen merkille, palkkailin siihen ja lähetin aikalailla vuoronperään toiselle ja toiselle kupille. Nää onnistui hyvin. Sitten tuotiin kupit ja merkki samaan linjaan. Peruutin jonkin matkaa ja lähetin merkille. Kun se onnistui, palkkasin, peruutin takaisin paikalleni ja lähetin.  Suunnat tylsästi vasen-oikeesitten tehtiin stoppileikkiä. Tästä on hyötyä luoksetulon stopeissa ja jäävissä.

Heitin ison lihapullanpalan ja kun mehmet tuli takaisinpäin kiljaisin mahan/stop. Se osasi yllättävän hyvin sen maahanmenon. Seisahtumisen se oppi tässä samalla. Jos menee väärin, käy korjaamassa asento ja jatka leikkiä. Korjatusta vain kehu, ei palkkaa.

Alkoi jäädä seisomaan ja odottamaan käskyä lihapullalla ollessaan. Mun pitää hihkaista sille " hep, täällä" tms innostava ääni ja heitä sen nähden uusi lihapulla. Ite mietin että välillä sen tulis saadatulla mun luokse asti ja palkka siitä.

Kun Mehmet on tulossa luokse, niin sen voi myös pyytää perusasentoon seuraamana ja siitä istumaan. Harkataan siis ruudun loppuosaa.Toiminnan tarjoaminen. Olin passiivisena paikoillani lelu kädessä. Kun mehmet liikahti, se sai heti lelun. Muista heittää lelu eri suuntiin, älä ole urautunut ja ennalta arvattava.

Tämä vahvisti samalla leikkimistä ja sitä että kun olen tylsästi paikoillani, mehmet alkaa tarjoilla toimintoja.Tauon jälkeen otettiin ryhmässä paikallamakuu. aloitettiin kehääntulo tarkastuksella ja seuruuttamalla koiria jonossa hallin ympäri. Alkuun tuli myös jonkin aikaa perusasennossa odottamista.  Mehmet ei mene vielä maahan perusasennosta käskyllä, joten autoin sen maahan, jäin 2m päähän sen eteen. Mehmet alkoi olla aavistuksen levoton noin 10 sekuntia ennen loppua. Sen etutassun lihas värähteli, joten kävin palkkaamassa. sitten melkein välittömästi palattiinkin koirien viereen. Tämä oli oikein onnistunut toinen ryhmäpaikallaolo ikinä. Paikallaolon jälkeen Mehmet hengaili vielä vieressäni kun kuuntelin Katan puheita. Se ei ollut käskyn alla, joten se hoksasi alkaa tarjoilla peruuttamista ja merkkiä. Palkkailin sitä ja vein äkkiä pienen työnarkomaanini pois hallista.Minttu

Ensin paikallaolot.

Samalla lailla pari rundia hallin ympäri seuraamista sisääntulotarkastuksen jälkeen. siitä paikallamakuuseen ja piiloon. Minttu oli oma itsensä ja pysyi hyvin häiriöstä huolimatta. Vieressä oli hieman levoton koira. minttu oli kerran siirtänyt tassuaan. Ei muuta häröilyä.Yksilöliikkeet

Kokeenomaisissa palkkaaminen mulla ei ole mitään millä innostaa tai palkata sitä, sillä oikeasta kehusta se huutaa. Lievästä kehusta se murjottaa ja on kokoajan enemmän flataanen.

Ensin näytin. Mintun kanssa tehtiin liikkeestä maahanmeno, ja se jätätti ja lomposteli. teki kuitenkin. siitä lievä kehu ja jatkettiin seuraamiseen. siinä se hiihti kaukana perässäni korvat roikkuen. Eli perus kisafiilis.

Sitten Kata sanoi että vaihda asennetta. Unohda ajatukset että tämä on paskaa, ei onnistu ja ollaan surkeita, taas tämä ällöttävä liike. Liiku nopeammin ja reippaammin ja tehokkaammin. Leuka ylös ja iloinen positiivinen asenne tekemiseen. Minttu lähti laahustellen, mutta ekan lisäkäskyn jälkeen se nosti itsensä ja tuli kunnolla. tästä megaiso palkka.

Sitten lähdettin työstämään käsien levitystä ja poiskaarrosta. en sano vau, sillä sanon sen väkisinkin liian innokkaasti. "taito" tms muu erityissana vois olla sopiva. Sanon sen semirauhallisesti kehuen käsiä vähän levittäen ja käännyn välittömästi oikealle ja lähden kävelemään. Heti kun Minttu tulee vierelle innokkaasti, annan megapalkan ja räjähdämme yhdessä iloittelemaan.

Tämä jalostettiin pian sellaiseksi että tein pari liikettä, Minttu sai lievän kehun, käännyin pois ja kun se tuli vierelle kehuin ja valmistin sitä virittelysanoilla seuraavaan suoritukseen. Siitä oli kiva fiilis lähteä seuraavaan liikkeeseen, jonka jälkeen sama kaavio plus loppuun se megapalkka.

Kolmen liikkeen palkkaamattomassa Minttu oli kokoajan innokas ja ihana. Se teki liikkestä maahanmenon, hyppynoudon ja seuraamisen, sen jälkeen touhuttiin yhdessä pois kehästä ja Minttu sai megapalkan.

Vitsi millä fiiliksellä se teki!

Toka pätkällä katsottiin peruuttaminen. Kyllä se sieltä löytyi, vielä suhteellisen helposti. "kyllä se sen osaa, et vain ole treenannut" oli tuomio :D siitä tehtiin peruutuksesta maahanmenoja ja seisomisia. Seisominen oli kertakaikkiaan käsittämättömän hankala. istumista se yritti tarjota jokaväliiin, joten sitä ei otettu.

otin vielä kaksi tunnaria, 15 kapulalla. Löytyi asia mihin en ole kiinnittänyt huomiota. Minttu otti ensin väärän, kun olin hiljaa se palasi takaisin riviin, tiputti väärän sinne ja nuuhki oikean esiin. Sitten se toi mulle, mutta tarvitsi vahvistuksen että perille saa tulla.

Tää oli jo kerran aiemmin näkyvissä, Minttu ilahtuu siitä omasta niin paljon että se tuo sen ensimmäiselle joka lähellä on.. mahdollisesti myös liikkurille. Nyt on liikaa tehty heti oikeasta palkkaamisia ja se tarviikin vahvistusta että oikeankin kapulan kanssa tullaan loppuun asti.

Toisessa tunnarissa näytin että lihapullaa on kädessä tarjolla. Sitten lähetin. Minttu haki hyvin ja toi oman. Näytin lihapullaa semi-eleettömästi ja palkkasin sen vinkupallolla vielä lihapullalla houkuttelun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti