keskiviikko 5. lokakuuta 2011

tokoa ja agia. pitäis treenata enemmän.


Kotitokot Mehmetille

Alkuun kapulan ottamista ja nostoa käteeni. Välillä oli huolimaton nostossa, en palkinnut. Tykkää nostaessa keikauttaa pääntä takakenoon ja tipauttaa kapulan takahampaisiin käännetäväksi. Tähän puutun heti. Perusote on rauhallinen ja mälväämätön.

Päästiin laittamaan kapula Mehmetin eteen, mistä se poimi ja toi luokseni kapulan. Naksulla ei irrota vaan vasta kun koskean kapulaan.

Peruasentoa. Se ei osaa pelkällä käskyllä. Namia ei enää kädessä tarvitse olla, mutta pieni ranneliike vaaditaan. Yritin jättää ranneliikkeen pois..meme ei tajunnut. Viereltä lähti kuitenkin seuraamaan ja piti paikkaa hyvin!! EKA KERTA!!  Käsi houkuttimena (ilman namia) kuitenkin suht luonnollisessa asennossa. Mehmet yrittää alkaa nojaamaan tai mielellään nojaisi säkänsä mun reiteen/polveen. Palkkailin vain niistä missä se oli hieman irti jalasta ja suorassa.

Sitten meme peruutteli ja sen se oli unohtanut täysin. meni pohkeenväistöä kumpaankin suuntaan edessäni ja koitti kääntyä melkein perusasetoon. Lopulta peruutti kun minä liikuin. Tämä ei edisty siihen että pelkästä vinkistä peruuttaisi ja saisin olla paikallani.

Mehmetille loppuun myös laatikko leikkiä. Tällä kertaa naksuteltiin takajalat laatikolle ja etutassut maahan.
Aksaa tyynelle

Talviryhmät alkoivat. Meidän kohdalla tarkoittaa että aika siirtyi myöhemmäksi aj ohjaaja pysyy samana.. ja osa ryhmästä.

Tyyne teki vaikean keppikulman hienosti ja pujotteli kovaa hallin seinää kohden. kertaakaan ei lipsahtanut kepeiltä pois liian aikaisin, vaikka olin usean metrin sivussa.

Radan jälkeen erillisenä treeninä päällejuoksuja. Nyt se yllättäin kuuntelikin mistä välistä sen mukani haluan. Otettiin myös pussista ulos suoraan juoksemisia.

Mehmet

juoksi suoraa putkea ja kujaa.
Ilona tokoili

Luoksetulon pysäytystä testimeiningillä. Laitoin siivekkeen itsestäni noin 10m päähän. ja ruokakupin jalkojeni väliin maahan. Aluksi kuppi oli irrallaan ja Ilona varasti sen. heitteli sitä ilmaan ja riehui päättömänä.

Vangitsin kupin ja käskin Ilonan kiertämään siivekkeen. palkkailin kierrot jalkojeni juureen tiputetulla namilla.

Jossain vaiheessa otin mukaan SEIS käskyn. ilona ei kunnioittanut sitä yhtään. Laitoin sen siitä aina uudestaan kiertämään. STOP sanalla pysähtyi paremmin. palkkailin siitä myös kuppiin jalkojeni juureen. Ilonan oli siis pakko kuunnella mitä sanon, tai se joutui vaan juoksemaan siivekettä ympäri. laiskalle koiralle ei mikään mieluisin puuha yhä uudestaan ja uudestaan. ahneus kuitenkin palkitaan ja mielestäni homma eteni vähän.

Toimii siis äärettömän itsepäisellä, kiihkeällä, huutavalla ja niskuroivalla eläimellä, joka vihaa liikaa liikuntaa, liian helposti tottelemista ja kevyitä käskyjä.

Kuuntele tai seiso räkä poskella ilman nameja.

Kaukokäskyissä teki loistavaa työtä. Mun täytyy pysyä rauhallisena, antaa hillityt merkit ja rauhalliset käskyt.

Liikkeestä seisominen hieno. Pysyi hyvin. Meinasi mouruta kun en palkannut liian eteen tulleesta perusasennosta.
Minttu tokoili

Ruutua. 5m, 7m, 10m, 15m, 20m,20m, 25m,25m.

Menee luja ja suoraan ruutuun ja jatkaa siitä yli ja alkaa karrella.. jos pysäytyskäskyä ei tule. Eli paikka on tarkentunut, mutta ei vielä kuitenkaan selkeä. Nyt oikea paikka on kiinni siitä saanko pysäytettyä sen ennen takanauhaa. Kääntyy kuitenkin tosi nopeasti ja jää varmasti paikalle seisomaan. namipalkka parempi kuin pallopalkka, kun paikkaa etsitään.

toisesta suunnasta 3 metristälähetystä.meni sille reunalle mistä aikaisemmin sai palkan. näyttämisen jälkeen hakeutui "peräseinustalle" ruutua

Liikkeestä istumisia 3 toistoa. Nopsa ja teknisesti hyvä. tämän on oppinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti