sunnuntai 23. syyskuuta 2018

nosetusta triplasti

Oltiin kennelkerhon vapaavuorolla torstaina.
Mehmetille tehtiin hyvänmielen toko treeni ennen rotumestiksiä, jotta sekin olis treenannut edes kerran.kiertohässäkkä, tyhjään lähetys, tunnari.

Maarit oli noseosaamisensa kanssa paikalla ja katsottiin mun kolmelle koiralle piilo ja lähtöhaju.
Ensinnäkin ne ei osaa lähteä tekemään hommia, sillä niille ei ole vielä opetettu mitään vihjettä tai rutiinia siihen lähetykseen.
toisekseen ne ei osaa ilmaista.


kolmanneksi. kolmesta yhtälailla opetetusta koirasta näki hyvin luonne-eron vaikutukset.Laura
nappasi hajun kaukaa, ei osannut kohdentaa. ei osannut sillä se ei tiennyt kuinka hajusta muodostuu namia. se ei tietnnyt mitä tehdä ja alkoi syödä antaumuksella heinää.

Maire
Touhotti, riekkui tohelsi. yritti tokoilla ja tottakai sen keskittymiskyky katkesi juuri kun seuraavassa kohdassa olis ollut haju. tuuli melkolailla joten haju varmaan pyöritti melkolailla.
mairenkin kohdalla ongelma oli ettei se tiennyt miten haju yhdistyy namiksi ja se on kärsimätön. joten se tarjosi tokoseuruuta.

Namba ei oo kauheasti loistanut kotitreeneissä, joten en odottanut liikoja ulkoetsinnässä.
Se sit olikin fiksu ja säntillinen. löysi hajun ja käyttäytyi selkeimmin sen suhteen.

--

kotona sit pari ilmaisun opetus treeniä.
mulle yksi suuri saranakohta oli maaritin näyttämä hajupurkki käteen aj sillä koiran ohjaaminen "tarjoamaan" maahanmenoa. nopeasti näyttämisen kautta päästiin yksi liitäntävaihe näppärästi eteenpäin.

kotona. laura alkoi kahdella treenillä tarjota hajulle maahanmenoa. välillä hajupurkki on toki perseen takana eikä etutassujen välissä. mutta sen päässä on tapahtunut paljon asioita.

Maire kiihtyy ja kuumuu ja alkaa käyttäytyä todella voimallisen turhautuneesti aj suurieleisesti.
se pelaa purkilla jalkapalloa, syöksyy makaamaan sen päälle ja menee maahan välillä vaikka purkki on jossain aivan muualla.

Namba. No Namba asettaa nenänsä hajulle aj emnee sirosti maahan, odottaa palkan siihen ja jää odottamaan lisäohjeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti