perjantai 28. syyskuuta 2018

Ekat paimennuskisat.

Nita oli ilmoitettu Somerolle kisaamaan.
Päätin että tää on sitten vaan harjoittelua että osaan sitten kisata Namban kanssa.
se piti päättää voimakkaasti, sillä aivot halusi niitä kivoja osaamistunnuksia.

Vettä tuli taivaan täydeltä, tuuli ja ääni ei kauheesti kuulunut pitkälle
Minna oli mukana ja hoksasi sanoa mulel että nitalel ei saa näyttää minne edellisen suorittajan lampaat meni varikolle. Koira olis jumittuntu niihin kiinni. Siitä selvittiin.

päästiin tolpalle. lähetin nitan ja se teki oikeasti Nitaksi hienon kaaren. lampaat tuli aika vauhtia ja koitin nitaa ohjata enemmän oikealle. Tolppakin saatiin kierrettyä. sen jälkeen lampaat vähän ajautuivat oikealle sivuun. ajattelin että se pysähtyvät siihen ja nita huoltaa nenätisti poispäinajoon. MUTTA
yksi lampaista ajatteli nopeammin kuin minä. näki että vieressä olevassa pyörössä oli portti auki vähän. sinen meni lampaat ja koira meni niiden perässä. koira kiersi nätisti lampaiden taakse ja ajoi niitä ulos pyöröstä. mietin että hätä ei oo tän näköinen.
MUTTA
lampaat tuli portista ja vesilätäköstä. nita näki sivusilmällä että yksi lammas ajautui jo hiukan enemmän varikon suuntaan ja kääntyikin enenn porttia mua kohden. lampaat oli isolla pellolla ja minä ja nita tuijotettiin toisiamme niin että aita oli mein välissä. eihän se nyt viittä metriä taaksepäin lähde. tai ilman lampaita vesilätäkön yli tule. lampaat juoksi varikolle ja Minä kytkin koiran ja lähdettiin pois.

Harmittihan se alkuun, mutta aika tyypillinen Jonnafactori toi vaan oli.
Ennakoimaton käyttöliittymävirhe jonka mä ja mun käyttötapa tuo esiin.
Nitalla ei oo nyt lupaa kuolla ennenkuin ens kuussa on toiset kisat, missä käydään kokeilemassa.

Saatiin kuitenkin arvostelu ja pisteet hakukaaresta, nostosta ja kuljettamisesta ohjaajalle, ja niistä Nita sai yhteensä 29 pistettä. eli meillä on pieni mahdollisuus yltää niihin tunnuksiin. JOS osaan ohjata ja koiralla ikä ja terveys riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti