maanantai 10. syyskuuta 2018

Nosetusta ja Mehmet puuhaa

Kolmen kopla on nosetellut muutamat treenit.
Kaksi vipaa treeniä on olleet pienellä syvällä purkilla, jossa pienet reiät.
Eli haju on tosi pistemäinen. Ja vaikea.

Kolme hakua per nenä. paras tyyli on piilottaa hajupurkki ja jokaiselle kolmelle ottaa se sama piilo. sitten vaihtaa piilon paikka ja kierros alusta.

Laura: on ilmiömäisen taitava ja rohkea ja vetää kunnolla nuuskuttaen. aika sitkeäkin ja työskentelee hyvin itsenäisesti. tunkee päänsä kaikenlaisiin paikkoihin ja koittaa etsiä korkeammaltakin.

Maire: tohottaa innoissaan ja ihan täysii noin 10 sekuntia. sitten se kääntyy mua kohden. istuu ja kärsimättömästi kertoo ettei löytynyt. missä ruoka. patistelujen ja onnistumisten jälkeen se nostaa intoa ja kärsimättömyyttään.

Namba: käynnistää hienotunnistuslaitteen ja nuuhkuttaa erityisextraspeciaalin pikkutarkasti ja nyhräten, kunnes on saavuttanut noin 30cm x30cm alueen täyden analyysin, siirtyy seuraavaan kohtaan randomisti. saattaa mennä ihan hajun vierestäkin eikä hoksaa. Tarvii vielä laajemman hajupurkin jotta saa idealle vahvistusta. bordercollieta ei oo tehty tekemään itsenäisiä päätöksiä ja itsenäistä työtä.

Mehmet teki ulkona niin että olin piilottanut hajun noin 40cm korkeuteen aiemmin. päästin sen irti ja se meinas luovuttaa kun ohjeet oli epäselvät. sit tuuli toi hajun nenään ja se focusoi sne nopeasti, tarkasti ja lamppu syttyi päässä. perään kolme uutta tunnistusta ja se oli todella taitava.

tästä seuranneen ilon puuskan ja toimintatarmn päälle treenailtiin tokon kiertohässäkän paluuta. Hyvällä fiiliksellä. olemme yllättyneitä ja iloisia että se sujui hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti