perjantai 5. helmikuuta 2010

torstain treenit


Tyyne agiliisi. Otettiin ruokakupin ja avustajan kanssa eteenmenoa aitasuoralla.

Aluksi yhtä, sitten kahta. Homma sujui tosi hyvin. Yksi aita kerrallaan pidennettiin suora 5 aitaan. Tyyne menee kuin juna. Hienosti osaa arvioida mistä hyppää ja pitää laukkarytmin tasaisena. Joskus on aika hienoa kun omistaa mutkattoman nartun. Eteenlähetyksien aikana kuppi oli aluksi kokoajan perällä. Väliin otetiin harkkaa, jossa kuppi laskettiin maahan vasta kun Tyyne oli jo melkein loppuun asti suorittanut. Ihan viimeisellä lähdin itse liikkeelle myöskin. Kolmannen aidan jälkeen Tyyne hämääntyi ja kurkkasi taaksepäin. Jatkoi kuitenkin matkaa. Tarvii harkkailla siis mun liike hommiin mukaan. Tyyppi kuitenkin irtoaa aika reippaasti.


Uutena juttuna otettiin kujakepit. Keppirivien etäisyys toisistaan oli vielä joku 40 cm. Tyynen mutkattomuus oli taas ihailtavaa. Pystyin ottamaan jo lähetystä pikkasen vinosta. Tyyne juoksi keppirivin väliin ja siitä palkalle. Näiden jälkeen aivotyöskentely näkyi Tyynen korvista. Kroppa olis vielä temmeltäny, mutta korvat alkoivat lopottaa sivulle.


Minttu tokoili.


Alusta- möh. jotenkin niin hankalaa. Tässä tarvii kaivaa joku ”naksuttelun perusteet idiooteille” –opus esiin. Minttu joko menee tai ei mene sinne merkille.

Liikkeestä istuminen- Yksi kerta. Tein huomaamattani pienen vartaloavun. Minttu teki oikein.

Kapula- Kapulan ottoa, pitoa ja luovutusta peruasennossa. Luovutus alkoi sujua. Neiti ei enää pompannut luovutuskäskyn jälkeen poikittain eteeni.

Nouto- Tarkistettiin hallinta. Kesken noutokapulalle ryntäyksen käsky ”maahan”. Minttu toimi täydellisesti.

Siitä muutaman metrin pätkä seuraamista ja tavallinen nouto. Pikkuisen pelaa tassuilla kapulalle päästyään.

Paluuhyppy-  Otin 3 hypyn takaa luoksetuloa. 1 suora ja molemmille sivuille yksi vino. Hyppäsi takaisin esteen yli ja tuli nätisti perusasentoon. Palkkailin vinkupallolla.


Ilona tokoili.

HAU HAU VUH MÖLIJÄÄ JOKELLUSTA riehuntaa..


Hiljaa- Eli ensin muisteltiin hyvin tiukkaan sävyyn et miten ollaan hiljaa. HAU-EI_HAU_EI! Ilona hieman mulkoili mua ja koitti tarjoilla kaikenlaista hauskaa.. toki haukkuen ja jokellellen.  Erään oikein pahan kommentointijakson aikana otin sitä niskanahasta kiinni. Ilona protestoi huutamalla suoraa huutoa niin kauan kuin nahasta kiinni pidin. Ehdin ajatella ”hoh-hoijaa.. ihan oikeestikko on näin paljon dramatiikkaa ilmassa. Kappas kun tuo kita näkyy hyvin, ihan viimesetkin hampaat näkyy. No johan on kumma kun se ei anna periksi… pidin edelleen niskaheltasta kiinni ja komensin olemaan hiljaa. Iloan kovensi volyymiaan. Irrotin niskasta ja nappasin kuonon kiinni. Kun ääni loppui kehuin. Ilona mulkoili mua hyvin pahantuulisen näköisenä. Tämän jälkeen pelkkä tiukka ”EI” auttoi haukahduksiin. Ihan pikkuriikkistä ulinaa/pihinää se piti oikeutenaan kommentoida mun käskyihin.


Kierrä- maassa oli pieni sanko. Näytin aluksi kädellä että toiveena olisi kiertää sen takaa. En palkinnut sinneppäin roiskaisuista, enkä haukkuen juoksemisesta, enkä sangolla jalkapallon pelaamisesta, enkä sangon pureksimisesta. Ilona teki lopulta kiertämisen 1 metristä ihan hiljaa. Kun se sai siitä palkan, se alkoi ymmärtää. Tehtiin peräkkäin noin 3 onnistunutta suoritusta 2 metrin matkalta.


seuraaminen- Pikkasen koittaa edistää. Mun hartialinja oli lysy ja Ilona siirtyi eteenpäin sen mukaan. Korjasi kuitenkin asennon paremmaksi vinkistä. Oli ihanan hiljaa. Otin ihan muutamaa metriä, mikä on Ilonalle hankalaa. Täyskäännöksessä oikealle Ilona katoaa kokonaan. Se lähtee pidennetylle lenksalle. Päätin alkaa työstämään täyskäännöksen vasemmalle. Otettin askel ja välitön käännös vasempaan. Ilona ponnisteli ja työskenteli takaosallaan hyvin. Noin 5 onnistunutta askellusta.

Kaukot- Ekalal yrittämällä Ilona eteni 10cm istumisesta maahanmenoon. palasin luokse ja otettiin uudestaan. Nyt se sitten keräsi niin paljon kierroksia että ei meinannut malttaa laskeutua maahan nätisti perusasennosta. Pikkuisen tiukkaa käskytystä ja palkka oikeasta toiminnasta vasta. Sitten 7 metristä istu-maahan-istu-maahan. Se oli täydellinen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti