tiistai 26. kesäkuuta 2012

Neljän vuoden vedätys

..ja vedättäjänä Minttu. Nyt vähä sylettää et miten helposti sitä tulee huijatuksi ja toimineeksi namiautomaattina.

Minttuhan on tehnyt elämänsä parhaan seuraamisen kokeessa. Treeneissä se enimmäkseen seilaa, jollottaa, laamailee, laahustaa, tai on liian korkeassa vireessä.
Nyt sitte IKKJ:n likat keksi et laitetaas häiriötä seuruuseen. Enni tepsutteli metrin päässä takana ja Liis häiriköi lähellä. Mitä tekee Minttu? No laittaa parastaan!!!! Se kontakti ja paikka pysyi katkeamattoman hyvänä. Olen ylpee ja koen itteni huijatuksi.

Minttu teki paikalla istumisen 2 minsaa. ok
paikallamakuu 3,5 minsaa. ok.

häiriötä istuen niin että pitää katsekontaktin muhun, seisoin noin 4 metrin päässä edessä. pysyi kokoajan istumassa, mutta kontakti meinas välillä katkeilla kun en ole sitä vaatinut aiemmin.

siitä ruutuun. se ei vaan näe harmaalla kentällä punaisia tötteröitä. Sitten kun Liis oli kävellyt ruudun ympäri Minttu bongasi sen ja teki aika hyvin. Mitä nyt vähän turhautumistaan koitti pissittää. Rutistettiin sieltä se oikeakin toiminto.

kaukoja hössöttäen. alkoivat toimia vasta kun olin selkeä ja ohottelin vääristä ja kehuin oikeista.

-

mehmet.
paikallaolo. palkkailin usein ja kävin 10 sekkaa auton takana. oli rento.

kaukot. ihminen ekaa kertaa takana, heilutti käsiään. ei reagoinut mitenkään taustahäiriöön ja kykeni tekemään ihan normaalit avoimen kaukot ilman ongelmia. istumisessa meinasi aiemmin olla ongelmaa. kun en ole opettanut sille käsiavulla istumista. eihän se käsi merkinnyt sille muuta kuin häiriötä. opetin sitten ensin että käskyjä voi totella käsien paikoista huolimatta. sitten annoinkin istu käskyn vain kädet ylhäällä ja maahan käskyn kädet alhaalla. sitten annoin sen itse hoksata että mitä haen kun käsi on ylhäällä. kun tarjosi istumista palkkasin. nyt toimii kivasti käsimerkki ihan vaan käsimerkkinä eikä epätoivoisena koiran nosto eleenä.

stopeissa pitää opettaa että tänne tarkoittaa juokse luo ja pysähdy vasta kun Jonna sanoo. nyt se juoksee 2 askelta stoppaa ja odottaa lisäohjeita. saattaa jäädä kokonaan istumana kun ohjeet ei ole selkeät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti