tiistai 19. kesäkuuta 2012

Laa laa Lauran opissa

Ei tarvita joogaa, hiljentymisiä, mantroja tai mielentilan hallintoja. Riittää et Laura tulee ohjaamaan ja olet samantien keskittymiskuplassa missä touhutaan vaan tokoa. Mitä parasta niin kaikki on selkeää, loogista ja jopa mustavalkoisuus sujuu. *ommmmm, ommmmmm, ommmmm*

Jännästi kun itte sit alkaa räpeltää niin tulee vähän säröjä ajatuksen loogisuuteen ja tekeminen haparoi.

No eipähän se tekeminen lopu kesken.
SEURUU

Takaisin perusteisiin. Mehmet on pitkä, sillä on eturinta ja sen kontakti on kaulan etukoukun kautta tuleva.. sellanen kamelin kaulanotko.Sen perusasennon paikka oli liian edessä ja se korosti sitä et vaikuttais olevan liian edessä. Perusasento niin että maksimissaan etutassut mun varpaiden kanssa tasalla. Parempi jos olis viel 5cm taaempana.

Treenattavaa:
Perusasentoon hakeutumista, korjauksissa minen liiku, koira liikkuu.
Korjauksista kehu mutta ei palkkaa.
Vain kun heti onnistuu oikein on tekeminen palkan arvoista.
Auta sitä namikädellä onnistumaan, tyhjän hinkkuu on nimensä veroista.

RUUTU

Kivasti jujulla siitä ideasta. Riittää että se on ruudussa ja ruudun takaosassa siihen että sen voi palkita. Jos vaatii sen heti tarkasti ruudun keskelle ja takaosaan, tulee harvemmin onnistumisia alkuun. Innostui kerran lelupalkasta, toinen kerta ei ollu niin kiva.

Motivaatioruutuja nyt vaan paljon. Motivaatioksi kelpaa kaikki mistä koira palkkaantuu. Jos se on lätkälle juokseminen ja siinä innoissaan steppaaminen, niin motivaatioksi se riittää. Se voi olla myös se kerran oleva lelu tai ruokakuppi. Motivaatiopalkan voi laittaa ihan takareunalle asti. Harvoin koirat alkaa tarjota ruudun LÄPI rynnimistä kokeessa.

Ja ihan vikaksi aina motivaatioruutu, jotta koiran mielikuva ruudusta jää positiiviseksi. Loistava idea!
Vaikka sillä treenikerralla ei ottaisikaan ruutua treeninä muutoin niin aina sen voi sinne motivaatiopalkalle lähettää kerran.

Muunneltiin jo nyt asemoitumista. Mehmet vietiin kauas ja minä olin siihen selin noin puolessa välissä matkaa. Kurkkasin sen mukaan ja ohjasin ruutuuin kuin voittajaluokassa. Mehmet sai siitäkin hyvän vauhdin mennä ruutuun.

Tästä sitten lähdetään siirtymään kohti evl sijoittumista. Kun koiralla on riittävän iso ymmärrys ruudusta, sen paikasta ja hyvä motivaatio aina mennä sinne. voidaan tehdä ruudun vierelle jättäminen ja siitä korjaaminen ruutuun jne. mutta alkuun niitä ei kannata sotkea.

Tikulla silmään sitä jokei vanhoista tavoista luovu

----------
poimintoja muille sanotuista ohjeista:

Seuruu. ohjaaja hoitaa oman tonttinsa, niin koiran on helpompi tehdä oma osuutensa. ohjaaja kävelee tasaisesti, leuka pystyssä ottaen jonkun kiintopisteen edestä. tällöin kävelee suoraan ja käännökset on suoria. koirallakaan ei ole tunnetta että mamma tallaa ja vaikeuttaa. Täyskäännös suppujaloin, muutoin oma kantapää voi olla koiran tiellä ja estää hyvän ja tiiviin käännöksen.

Kapulan pitäminen. Siihen eri käsky kuin noutoon. Jolloin voit ennen noutokapulan poimimista huikata koiralle muistutukseksi että "nätisti". Silloin pidetään nouto noutona ja pystytään huomauttamaan kapulan pidosta erillisellä sanalla jolla on merkitys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti