maanantai 11. kesäkuuta 2012

IKKJ valmennusryhmä

Ekat reenit Ilmajoen metsästysseuran koirankoulutusjaoston valmennusryhmäläisten kanssa. 
Jakauduttiin kahteen ryhmään ja sain kavereikseni Marjon ja Rossi&Kajo kultaiset sekä Annen ja hoffin.. olikohan se Metku. 
Häiriönä oli juoksutapahtuman kuulutukset, musiikki, ukkonen, salamat ja vesisade. hyvä treeni siis. 

Mehmet teki paikalla istumisen ja paikkamakuun. Hyvin pysyi istumassa, ehkä hieman levoton päänpyörittelyineen. Makuussa se ei mennyt mun käskystä maahan kuin puolittain. Tämä pitää saada kuntoon ennen koetta. Mehmettiä kiinnosti hurjan paljon vieressä maannut kääpiöpinseri. Tajusinkin että Mehmet on tehnyt vain isojen koirien kanssa paikallaoloja. 

Mehmet 1 kierros:
Epätoivoisaa lyhyttä seuraamista runsaalla palkalla. Sain vinkin odottaa hetken seuraamiskäskyn jälkeen ja lähteä vasta sitten. Nyt toimin niin että mehmet jää epävarmaksi. Hidastelu liikkeellelähdöissä auttoi heti. kuljettiin hypylle. Anne laittoi lisää lautoja ja palkkailin. Vapautin aj mentiin pois. Toisella lähestymisellä lähestyi hyvin. istui jonkin aikaa nätisit vierellä ja livahti hypyn yli. Toruin moisesta. Seuraavalla lähetymisellä totteli hyvin. Vapautin ja otettiin vielä yksi. Tämä oli riittävän rauhallinen. Käskytin sen hyppäämään yli. Väisti hieman vierellepaluutani. Todennäköisesti taas yliajatteli, kun menin rikkomaan rutiineita. 


Minttu 1 kierros:
Kuningattarella oli yleisö. Kuningatar otti yleisön. Ruudussa hehtaarin kokoinen vinkupallo. Minttu ei ollut näkevinään palloa. sinkaisi hevonkuuseen, leikki kepillä, juoksenteli ristiinrastiin, pysähtyi juuri ennen ruutua ja teki siksakilla ruutunlähestymisen. kaukot. muutamaa vaihtoa. ensin 5 askelta, sitten 6 ja 7 ja 8. Ei muka tiennyt mitä on takapalkka. jäi töllistelemään iloisen vapautumisen jälkeen. 


Minttu 2 kierros. 
hyppynouto. Meinas rykästä esteen ohi MENNESSÄ. sai topakan stopin ja tiukan käskyn palata ruotuun. Toisella hyppäsi yliällönihkeesti ja hidastetusti yli, ensin toki kurkisti laudan yli et onko takana vallihauta tms loogista. "Ota" käskyllä sinkaisi hakemaan kapulan, jota piti vähän tapporavistaa. Takaisinkin vain käsiavulla esteen yli. Pitänee tarkistaa että onko sen lihaksisto ihan palautunut siitä ontumisjaksosta kun se rynnisteli vähän lenkillä ja ontui 3 päivää. Liike on kyllä tasaisella puhdasta. tiedä sitten onko hyppääminen ällöä.


Tasamaa noutona metalli. Meni kapulalle innolla, melkein otti sen, tajusi mitä tekee ja alkoi nenä vinossa haistella karkkipaperia joka oli metallikapulan vieressä. Tiukka "ota" ja Minttu nappasi kapulan ja juoksi iloisesti mun luo. Loppuperusasennot on löysiä. 


Lopuksi tunnari. 10 kapulalla.
Meni lujaa, haisteli pitkään ja inolla. sai hajun ja vähän jo nosteli väärää, korjasi sitten oikeaan kapulaan. ilahtui vei kapulan liikkurille, vähän pallolaukkaili ja sinkoili ja toi lopulta mulle. Omahan se oli. superpalkka. Minttua pitää vähän ymmärtää. Mehmet 2 kierros.
niksuteltiin ruudun paikkaa. Aika hyvin jo hallussa se paikka. Hieman liian eteen tarjoaa. Aloin nilittää ja vaatia riittävän syvälle. 

--------
Kotiin päästyä poimin mukaan myös urpon ja mentiin mehmetin ja puupposen kanssa ruhan koulun kentälle. 


Mehmetille seuraamista. Nyt ei ollut ongelmia. Kulki vierellä riittävän lähellä, riittävän tiivisti ja oikealla paikalla kontaktissa pitkiäkin pätkiä. pari kertaa jäi haahuilemaan. jatkoin kävelyä ja siirsin palkan vasempaan käteen. Kun meme tuli riittävän lähelle se sai tongittua kädestä namin.


Urpo höntsäili. jäävien asennoissa pysyminen oli nyt ok. Stopit on vaan opettamatta. katotaan jos ne siitä tulis pallolla riehuen puolivahingossa tehtyä. seuraaminen poikittaa, vaihdoin palkkaussuuntaa.
urpo on iloinen ja hassu otus <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti