keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Se puri Mua!

No haukkas silleen pienesti kämmenpohjasta. Nipistyksen jälkeen tuijotin iloissani kättäni ja hoin "se puri mua!" Tynkkynen nimittäin ja aksatreeneissä. Tyyne on jälleen vauhdissa ja iloissaan agilitysta.

Klikkaa isommaksi

Tehtiin eilistä Lotta Vuorelan rataa mein viikkotreeneissä. Olin Lotalla kuunteluoppilaana, joten olin tutustunut jo edellispäivänä radan koukeroihin.

Tyyne oli taas herkästi ohjautuva, nopsa ja innokas koira, joka ei paljoa kysellyt että mennäänkö vai meinataanko. Yhden kohdan alusta palkkasin kädestä, muutoin hyödynsin Hannaa ja kuppia. Tyynen silmät paloi <3 Hillitsin silti itteni hyvin ja tehtiin vaan esteelle 13. Lopetettiin kun Tyyne oli vielä ihan täysillä jutussa mukana.

Muidenkin koirieni treenit meni hyvin ja osasyyllinen on tää loistava uusi nami. Maksakakku :)
Sattumalta löysin reseptin blogeja selatessani. RESEPTI Ensimmäinen tekemäni versio oli jauhelihasta ja jos se oli koirien mielestä hyvää niin tämä oli herkkua.

Tämän minäkin onnistuin leipomaan oikein ;)

Tokostelua muilla

Minttu
Ruutu- lähetys suoraan pallopalkalle.nopea, suora, iloinen.
Seuruu- Innokasta mutta epätäsmällistä. Vasemmalle käännös vaatii miettimistä. Käyttää huonosti takapäätään.
Kaukot- 7 askeleesta I-S-I-M-S-M Yksi alun seisominen tuplakäskyllä. muutoin kaikki hyvin. Toisella samasta matkasta pelkkä seisominen.
Hyppynouto- Laitoin hypyn puomin ja seinän väliin. Kummallakin puolella hyppyä oli vielä noin metri. Minttu yritti kolme! kertaa juosta hypyn ohi kapulalle. Hyppyytin sen yli, haetutin kapulan ja ohjasin pompsimaan kapulan kanssa vähän edestakaisin. Tein muutaman hyppynoudon ja loppuun lähetin alokasluokan tyylillä yli ja käskytin seisomaan. Tää oli jännä.
Ruudun paikkaa läheltä 2 eri suunnasta. suoraan osas mutta kun vaihdettiin oikealle reunalle ja lähetettiin sieltä suoraan, alkoi kaartaa vasemmalle. Autoin, kun ensin menin sekoilemaan ja kutsumaan sen luo. Kutsumisen se ottaa rankaisuna. Näyttämisen apuna. Loppuun teki nätin keskikohdan hahmottamisen vaikeammasta suunnasta.

Mehmet
seuruu- kaunista muutamaa askelta. Vasemmalle käännöksen jos teen kuten Mintun kanssa, se jää auki tai jälkeen eikä pääse mukaan hommaan ollenkaan. jos teen itselleni epäluonnollisella tavalla, rasitan rikkinäistä polveani ja koira toimii. Tää tarvii ottaa molemmille mietintään. Jotain teen itse väärin, kerran molemmat tulevat vasemmalle käännökset huonosti.
Luoksetulo- jätin namin valmiiksi vasempaan käteen, mutta en muutoin auttanut sillä eleillä. Mehmet tuli sairrraan kovaa ja siitä vauhdista kieppas itsensä täydelliseen perusasentoon. <3
Liikkeestä maahanmenoja- tarjosi vierellä tulemista, joten käskytin siitä. onnistuikin, mutta meni hieman epävarmaksi. Pitää pilkkoa pienemmäksi ennenkuin voi ottaa kokonaisena liikkeenä.
Alo hyppy- toimiva. Palasin vierelle ja vapautin.
Merkki- Meni kovaa ja kompuroi merkkiin. Näytti vähän painiotteelta. seuraavilla meni kovaa, mutta pohti kovasti paikkaa ja teki paikalle kääntymisen hitaasti. tässä voisi varmaan tehdä hetken nopeita kääntymisiä käsiavusteisesti.

Ilona
Voi luoja miten huonosti se on opetettu! Se ei osaa oikeastaan mitään ja se ääni tulee niissä kohdissa missä se kiihtyy, mm sen vuoksi kun ei täsmälleen tiedä mistä se nami tulee. Toki se ujeltaa myös liiasta intoilusta ja kouhottamisesta.
Alo luoksetulo- perusasento on liian edessä. Muuten ihan jees.
Liikkeestä seisomisia- Koitti väkisin perusasentoon tulemista. Pyörin aikani alta pois ja lähdin peruuttamaan. sanoin seiso ja aika huonosti se sen osaa. Toki se pysähtyi mutta lähelle minua. aivan kuten epävarma koira, joka ei vielä hahmota käskyä kauempana ohjaajasta.
Kaukot avo- Aluksi ei meinannut löytää perusasentoa, sitten ei mennyt maahan suoraan ja istumaankaan se ei noussut. uuudestaan. Alkoi kuunnella, mutta kovin kaukaa se ei kertakaikkiaan osaa.
Nouto- Heitin seinän viereen keinun alle. Kävin hakemassa kapulan pois ja heitin sen pidemmälle.
Käskytin Ilonan hakemaan ja se kävi mutkan seinällä ja jollotteli kun ei täsmälleen nähnyt heti missä kapula oli. Vauhti mennessä ja tullessa samaa keinuheppailua. Kapulan kanssa perusasentoon ei osaa tulla yhtään. Loppuun autettu perusasentoon tulo kapulan kanssa.
Ilona osaa nyt perusasioita huonoiten noista koirista. tyyneä ei lasketa, se ei osaa niitä ollenkaan.

Jos positiivisia asioita etsii, niin olenpahan ainakin kehittynyt tokon ja sen vaatimusten suhteen viime vuoden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti