torstai 8. maaliskuuta 2012

Käännös vasempaan, mars!

Jalat solmussa ja törmäilyä ja H-Moilasena. Toljotusta puolin ja toisin. Tajusinhan sen lopulta. Molemmat mustat tekevät rumat käännökset vasemmalle. Se johtuu ihan täysin minun omasta askelluksesta käännöksissä.

Kokeilin kotona päivällä kolmella tyylillä ja mikään ei natsannut.
1) vasen jalka eteen ja oikealla jalalla käännös vasemman ympäri. Tämä helpoin mulle, mutta koirat väistää eikä ehdi mukaan. ns. natsikäännös.
2) vasen jalka menee vauhdista eteen ja teen käännöksen siitä. Nuorempi pysyy mukana, vanhempi törmäilee. Lisäksi tämä liike sattuu vammaiseen polveeni ja tuntuu hankalalta rytmittää.
3) astun vasemmalla eteen ja oikealla pienen askeleen oikealle samalla kun käännyn. Vasemmalla jalalla tulee vain sellainen miniaskel ja oikealla liioitellut. Tässä ne varsinkin jäävät sinne eteen ja auki. töllistelevät vaan. Sitten kysyin ajatteluun apua lemmikkipalstojen päivän peilistä. 
Askeleen lyhennys ennen käännöstä ja pään kääntö menosuuntaan oli ainakin hyviä poimintoja. Askeleen lyhennys ja vauhdin hidastus kun eivät ole synonyymi toisilleen. 

MonkeyB "Ensin kääntyy pää vasempaan, otan vielä askeleen ja sitten tulee käännös. Samalla lailla käännytään oikeallekkin."

Tässä välissä vahtasin youtuben kisavideoiden seuraamisosia silmä kovana. Lopulta hoksasin omasta videostani vahingossa tekemäni käännöksen, joka toimi hyvin.
 
hallilla testailin Molempien koirien kanssa. 
Muutin natsikäännökseen (käännyn vasemman jalan ympäri yhdellä askeleella 90 asteen kulman) yhden apuaskeleen keskelle käännöstä. Eli en heitä oikeaa jalkaa kerralla koko 90 asteen käännöstä vaan otan lyhyemmän askeleen vähän vasemman suuntaan + teen päänkäännön hieman ennen tulevaa käännöstä. Tällainen rytmitys auttoi kummasti itseänikin rauhoittamaan ja rytmittämään seuruun paremmin. Molemmille koirille oli varsin toimiva.

Belgiter sen hyvin tiivisti ja summasi vielä valmistelevan osuudenkin siihen
"Eli kääntyessäni vasemmalle tai tehdessäni täyskäännöksen: käännös alkaa, kun vasen jalka astuu hieman normaalia lyhyemmän askeleen. Seuraavaksi oikea jalka vie mukanaan oikean hartian ja lonkan eteen kääntäen samalla hieman jalkaterää ja sen jälkeen vasen jalka astuu siihen uuteen suuntaan ja matka jatkuu. Se tuntuu itsestäni aika lyhyeltä ja napakalta käännökseltä"
 --------------
Vapaavuorolla VAU:n hallilla hallituksen kokouksen jälkeen. 
Olin valmiiksi jäässä, mutta kirjoittelin silti treenisuunnitelmat molemmille ennen kentän puolelle menoa. Muut oli jo lähteneet/lähdössä, joten mietin helposti toteutettavia liikkeitä. 

Mehmet
Paikallamakuu alo- Ekalla maahan, jäi hyvin. Pysyi liikahtamatta ja skarppina koko 2 minsaa. Palatessa vierelle en varmistanut ja se pongahti perusasentoon. Korjasin maahan ja otin paluun pari kertaa uusiksi. Vasta käskyllä perusasentoon. 
seuraamista- 1-14 askeleen pätkiä. paikka ja kaikki oli kummallisen hyviä. asenne oli kohdillaan. Pysyi tiiviinä ja sain testattua nuo vasemmalle käännökset. 
Siivekkeen kiertoja- Menee nopeasti, mutta vaatii jonkinlaisen vahvisteen jos olen kasvot siihen päin kun tulee siivekkeen takaa. pelkkä naminheitto ei auta. Toi ei löydä ilman kohdevaloja ja fanfaareja. Päädyin olemaan muutoin neutraali mutta heristämään vähän namikättä ja kannustamaan sanallisesti kovempaan vauhtiin.
Merkki- Paikka pohdituttaa kovasti. Jos näytän läheltä, se ei ajattele yhtään. tehtiin sitten ihan läheltä ja eri suunnista merkille hakeutumista sekä kierettiin merkkiä molempiin suuntiin jotta tasapainopiste löytyisi. Tätäkin tarvitsee vielä vahvistaa. 
Todennäköisesti merkki ja kie(rto) harjoittelu menevät hieman sekaisin Mehmetin päässä. Ovathan ne aika saman kaltaisia. hyppyeste houkutti memeä ja se karkasikin sinne sen seitsemän kertaa. Pitää ottaa häiriötreeniä hypyn lähellä. 

Minttu
Hyppynouto- Lähti vähän nihkeästi hypylle, mutta lisäsi vauhtia noutokäskyn kuullessaan. Palautti nätisti, mutta ohjaajalla oli joku selkärankavamma. Ihan oli pakko mukamas vääntyillä yläkropalla. otin kolme palautusta ja pysyin suorana, joka kerralla parani perusasennon paikka.
Seuruu- Vasemmalle käännös vörkki ku junan vessa. Lepsuilu oli enää kiinni pelkästään takaosan huonosta hahmotuksesta. siitä huolimatta pysyi mukana rytmissä. meinasi välillä vinkua, siihen pitää alkaa kiinnittää huomiota.
Paikkamakuu- kökin kontillani väliaidan takana noin minuutin verran, sitten kyllästyin. Hyvin se oli, kuten aina. palasin taakse ja siitä vierelle. ei ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti