tiistai 10. tammikuuta 2012

Renkutus

Mehmet sai ihan omaa aikaa renkomäen hallilla.
Pohja siellä on kamalan liukas, joten tehtiin enimmäkseen vaan pientä nyhjäämistä.

Ensin perusasentoja ilman käsiapua ja ilman käden näppimistä. onnistui hyvin ja lähdin ahnehtimaan. otettiin 4-5 askeleen suoraa, jossa Mehmet yllätti ja pysyi kokoajan kontaktissa ja oikealla paikalla.
Kapulan nostot on tällä viikolla erityis syynissä. Tahtoisin sen poimivan kapulan kaappaamalla sen kapulan takaa.
-Nyt jätin kapulan Memen ja mun väliin ja poimitin sen siitä.
-Sitten jätin Memen hiukan vinoon ja se poimi kapulan ja toi mulle.
-Sitten lähdettiin perusasennosta ja se haki hieman vinoittain asetellun kapulan. Ohjasin hieman kädellä reittiä ja Mehmet poimi takaa.
Loppuun kiertämisiä tuolilla ja lelupalkalla.
Lattian liukkaus näkyi ja Mehmet lähtee huonosti kiertämään, tulee paljon nopeammin takaisinpäin. Pitävämmällä alustalla pitää saada tähän lisää hauskuutta. Ehkä vähän agilitymaisemmin eli enemmän apuja ja enemmän kierrettäviä esineitä. Lipsahtaahan se agilityn puolelle, mutta ei haittaa.

Mehmetin laatikko kontaktitreeniä agilitya varten

Mehmetin agilitylle olen suunnitellut tällaista:
-kujakepeillä kepit valmiiksi
-laatikolla kontaktit
-bang gamella keinu
-puomi aloitetaan niin että se on maassa, myöhemmin nostetaan minipöydälle alastulo.
-ohjauskuviot ja irtoaminen flatworkilla eli siivekkeiden/törppöjen/puiden/esineiden kiertämisillä.
-Putket se osaa jo, opetetaan muut esteet.
-hyppytekniikalla opetetaan hyppääminen
-lopuksi yhdistellään paketti ja nostellaan rimoja pikkuhiljaa.

Agilityssa mehmetillä ei ole mikään kiire ja haluan että se on täysin ja tosissaan tohkeissaan tokosta. Pidän agilitynkin teknisinä kivoina temppuina. Vauhtia memessä on aika hurjasti, ja ohjaustyylini tulee olemaan irtoamiseen ja itsenäisyyteen kannustava.3 kommenttia:

  1. Ilmeisesti ei tullu aiempi kommentti perille asti, tän käyttö no vielä vähä opettelua.. :) Sitä piti kysyä, että mikä tarkotus tuolla laatikkoharjotuksella on, ja varsinkin palkkaaminen takajalat sen päällä? Liittyykö jotenkin kontaktiesteisiin?

    VastaaPoista
  2. Agilityn kontaktiesteillä alasmenolle pitää osua tassu. Isot koirat helposti loikkaavat siitä yli, joten monet opettavat pysähtymisen siihen hetkeksi jollakin keinolla. Tällä kontaktilaatikolla opetetaan itsenäiset kontaktit. Koira tietää että esteen suorittamiseen kuuluu kontaktille pysähtyminen. Kontaktiesteille ei mennä enenkuin asento ja siihen hakeutuminen on opeteltu riittävän varmaksi.

    VastaaPoista
  3. Olin jokseenkin hajulla tuosta harjotuksesta, kiitti! Huomenna päästään tosiaan ekaa kertaa halliin, menee varmaan vain tutustumiseksi erilaiseen pohjaan ja ympäristöön :)

    VastaaPoista