torstai 5. tammikuuta 2012

Aksa on tosivau!

Pääsin tunnin varoitusajalla Lotta Vuorelan agikoulutukseen Tyynen kanssa.Hienoa mielialan nostatusta.
Pariin kohtaan vaihdoin miettimäni ohjauksen toiseen Lotan perustelujen jälkeen.

Tyyne oli innokas, varma, estehakuinen, nopska ja kääntyi sairaan hyvin. Se irtosi aina kun piti ja haki esteitä hyvin. Ohjeeksi "Luota koiraan" ja opeta vielä sietämään kepeillä lähelläolokin.

- 6 esteen jälkeen eka persjättö oli perskadotus ja Tyyne kävi tekemässä 3 esteen.
- Kepeillä leijeröimme putken, sillä Tyyne ei oikein hyvin kestä jos menen ihan vieressä. Meni paremmin kun jättäydyin taakse ja annoin sen itsenäisesti suorittaa. Jos menin rinnalle tai näkökenttään, se oli epävarmempi ja lähti kesken pois. Tämä kohta onnistui monta kertaa hyvin.
- Pussin jälkeen takaakierto esteelle 26 levahti vähän ja Tyyne meni kahden hypyn välistä yrittäen kiertää siivekkeen 28. Tiukka haltuunotto pussin jälkeen pelasti tilanteen.
- 3 vikaa estettä ehdottomasti radan vaikein kohta. Ohjaajalla on asennevamma liian helppoihin kohtiin ja se kostautui heti.
-Lopuksi tehtiin nollana rata läpi.

Näin me suunnistettiin. Tyyne jäi lähtöön, olin 1 ja 2 esteiden välissä. Pyöritin 2 esteen ja lähetin kolmoselle. 4 ja 5 ihan vaan näyttämällä. 6 hypylle kunnon tönäisy ponnistuspaikkaa kohden. Siitä heti persjättö 7 putkelle. Kiirehtimättä 8 esteelle takaaleikkaukseen. Kierrätin esteen 9 takaa ja tein valssin 10 esteelle. Siitä peruutus/toinen valssi jotta Tyyne pääsi 11 putkensuulle. 12 esteelle tönäisy. 13 ja 14 ihan vaan suoraan. Lähetin kepeille ja jättäydyin Tyynen taakse. Leijeröin putken ja ohjasin Tyynen kauempaa sinne putkensuulle. Onneksi se osaa hakea hyvin pimeitä kulmia. Siitä pyöristettiin 17 esteelle hyppylinjaa pienellä vekillä. Aita 18 suoraan ja 19 esteelle ennakoiva valssi. Oikea käsi saattaa koiran esteen yli ja kroppa näyttää suunnan putkelle. Putkelta poimin mukaan katseella ja olin jo selkeästi edellä. Aita 21 ja lähetys renkaalle ja hakemaan pimeä putkikulma. Persjättö putkensuun edessä. 24 aita, pussi ja heti pussin jäkeen "TÄSÄ" haltuunotto ja ohjauksella näytettynä takaakierto-niisto-perjättö. 5 ja 6 vasemmalla kädellä ohjaten ja viimeiselle esteelle takaaleikkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti