maanantai 23. marraskuuta 2009

persjättö ja pimeät putkikulmatOlanyliotto (persjättö, sokkoleikkaus, edessäleikkaus) ja pimeät putkikulmat.


A: Takaaleikkaus

B: Persjättö. Eli kun Ilona oli putkessa, kipitin kuin arojänis kohtaan B ja käännyin ottamaan Ilonan vastaan puon takaa. PUO = takapuoli eteläpohjanmaaksi.

C: Välistäveto oikealla kädellä. Oikea käsi on oikein!! Vasen käsi kääntää liikaa kroppaa ja hidastaa matkantekoa.

D: Huitaisin Ilonan aidalle ja käänsin sille takapuoleni. Esteen jälkeen ongin sen taas mukaani PUON toiselta puolelta.

E: Ilona on putken puolivälissä.. samaan aikaan alan pitää mekkalaa ”tännetännetänne”. Tämä kaikki jotta Ilona osaisi kääntyä heti putken jälkeen oikeaan suuntaan.

F: Persjättö riittävän ajoissa, tai koira tekee pitkät lenkit ja ryysii aidalle.

G: Koska f kohta onnistui, ehdin kohtaan g tekemään valssin. Siitä jatkan sulokkaasti viemällä Ilonan pimeään putkikulmaan.

E: koska ensimmäinen ei onnistunut kovin sulokkaasti, harjoittelimme tässä useamman kerran.


Ilona juoksi ekan ohi ja leiskautti toisesta putken päästä sisään.

Sitten mulle kerrottiin että vasemmalla jalalla ja kädellä pitää kierrättää koira kulman taakse putken suulle. Vähän samoin kuin twistissä ja siivekkeen kierrossa. Samantien otetaan oikealla kädellä kuvitteellisesta narusta kiinni, mikä sojottaa ilonan nenästä. Siitä sitten vedetään putkeen. Minä tein käsiliikkeen putken päällä, joten Ilona hyppäsi putken päälle seuraamaan kättäni. Taitava orava. Lopulta saatiin harkka onnistumaan ja ilona seurasi käteni liikettä putkeen.


Putken jälkeen Ilona kääntyi aina vasemmalle ja teki pienen kiepin kääntyessään taas oikealle eli menosuuntaan. Ongelman ratkaisemiseksi vetäjä avusti. Hän oli putken oikealla reunalla laittamassa namin oikeaan kääntymis suuntaan. Muutaman toiston jälkeen Ilona alkoi tulla ulos putkesta oikein ja oikeaan suuntaan.


Kepeillä Ilona tekee hieman turhaa sivuttais suuntaan pomppimista.

Keppien alussa oli kahdessa välissä verkot, mikä esti sisäänmeno virheet. Vetäjä meni avustamaan keppien päähän ja palkkasi ilonan kun se puikkasi kepit taitavasti. Monta kertaa Ilona jätti pujotteluja välistä ja ryysi loppuun. Se pettyi hieman kun namia ei saanut . Lopulta se ajatteli hiukan ja hoksasi että kepit tulee mennä kovaa, sivuttain pomppimatta ja palkan saa lopussa. Viimeinen keppeily meni huippuhyvin. Ilona meni matalampana, keskittyneempänä ja lujaa!!


Alkuperäisessä harkassa este 8 ja 12 oli pussi, me muutettiin se putkeksi vahinkojen välttämiseksi.


Koska meillä oli valtavasti aikaa, otettiin vielä A:n kontaktia.

Vetäjä palkkasi Ilonan kädestään ja minä pysäytin sen alasmenolle STO karjahduksella. Naksautus meinasi Ilonan mielestä että ”saa häipyä” ei siis jäänyt odottelemaan mitään vapautuksia. Tässä riittää miettimistä. Keinun kontaktilla ei ollut ongelmaa, siihen Ilona jarrutteli riittävästi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti