sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Sunnuntai VAU:n hallilla.


Onni on oma avain hallille. Varasin muutaman tunnin omaa aikaa.

Hallilla agilityesteet oli siirrelty seinille, loistavaa!!treenijärjestys:


Ilona: Hiirimatto hallin keskelle ja taskuun froliceja ja käteen naksu. Ilona pöllötti hiirimatolle ja koitti ottaa sen suuhun. Kielto. Ilona harkitsi asiaa uudestaan ja läiskäisi siihen tassut naks ja palkka lensi kauas. Tätä toistettiin noin 15-20 kertaa. Vauhdilla matolle ja äkkiä namin perään.


Hallin etuosassa on maxi pöytä, jolta alas laskeutuu puomin toinen pääty. Hyppyytin Ilonan pöydälle ja asetin kontaktille hiirimaton. Ilona tuli alas kontaktin hyvin ja läpsäisi mattoa tassuilla. Alun toistot meni ihan hyvin, mutta kiihtyessään alkoi lipsua ja mennä vähän sinne sun tänne. Ylösmenoa kokeilin pari kertaa, silloin matto toimi.


Ilona takaisin kentälle pelkän maton kanssa. 4 toistoa ja alettiin tokoilemaan.

Luoksetulon pysäytys junnaa samassa missä ennenkin. Ilman valtavaa painetta se ei pysähdy heti, vaan töpsöttelee lähemmäs korvat hörössä. Pysähtyy jos muistaa. Jos  annan napakan käskyn, astun uhkaavasti askeleen eteenpäin JA heilautan kättä, Ilona  korvat heilahtaa hetkeksi taaksepäin ja se pysähtyy välittömästi. (vesi ankan selästä ja silleen..)


Hallin perällä oli yksinäinen aidan siiveke. Ilona pääsi kiertämään sitä. Oikealta puolen kiertää hyvin. Vasemmalta puolen touhottaa ja rynnii niin että meinaa jokatapauksessa kiertää sinne oikealle. Vasemmalta käytössä lyhyempi matka.. noin 3 metriä. Oikealta 5 metriä oli kipuraja. Kyl se tästä.


Tyyne:


Tyynelle kaksi aitaa peräkkäin, ilman rimaa. Lisäksi yksinäinen siiveke, kuten Urpon kuvan oranssi viiva näyttää.


Tyynen kanssa aloitettiin tutustumalla halliin. Tyyne juoksi irti ja kävi katselemassa jännät jutut. Naksautin kun se tuli luokse.  Ahneus voitti ja aloitimme reenin. Mentiin siivekkeen luoke. Jouduin seisomaan ihan vieressä ja namikädellä houkuttelemaan tyynen siivekkeen ympäri. Tätä molempiin suuntiin ja paljon palkkaa naksutellen. Sitten mentiin aitojen luo. Tyynen jätin istumaan ”aidan” taakse ja kutsuin luo, jatkoimme hömpöttämistä toisen aidan siivekkeiden välistä. Teimme siivekkeiden välistä juoksemista ja yhdistettiin loppuun yksittäisen siivekkeen kierto. Tyynellä oli hurjan hauskaa. Juoksemisen lomassa ”istu” käskykin toteutettiin nopeasti ja varmasti.


Minttu:


Mintun kanssa tokoiltiin. Liikkeestä istumista harjoiteltiin namilla vedättäen. Siitä siirryttiin vapaaseen humputteluun, missä aina välillä tuli ”istu” käsky. Kun Minttu kesken laukkapomppimisen osasi istahtaa käskystä lähdimme yhdessä kävelemään hallissa. Istu käskyllä perse penkkiin ja menin välittömästi vapauttamaan koiran.


Perusasento. Minttu hakeutuu hyvin ensimmäiseen perusasentoon. Jos otetaan seuraamista edes se yksi pieni askel, Mintulla alkaa heti keulia ja perusasennon paikka siirtyy 10cm liian eteen. Jätin siis Mintun istumaan ja astuin askeleen vinoittain sen edestä vasemmalle. Pyysin siitä Mintun perusasentoon. Tässä ei virheitä. Perusasennon oikea paikkaisuuteen tulee tosissaan kiinnittää huomiota. Perusasento treenin lopuksi neljä askelta suoraan ja käännös oikealle, taas kolme askelta ja megapalkka! Minttu meni loistavasti.


Jätin Mintun paikalla istumiseen ja kävin hakemassa ruutumerkit ja palkan. Rakensin ruudun ja jätin palkaksi tarkoitetun vinkulelun keskelle ruutua. Palasin Mintun luo ja palkkasin paikalla istumisen nameilla. Siirryimme hiukan ja aloitimme ruutuun valmistautumisen. Minttu oli kontaktissa vierellä, kuiskasin ”neliö” ja Minttu käänsi päänsä kohden ruutua. Ruutu! käskyllä Minttu sinkosi ruutuun ja alkoi riehua ja leikkiä lelulla.


Urpo:


Meidän tavoitteena oli pitää hurjan hauskaa. Urpon agilityradasta kuva: punaiset täplät palkan paikkoja :)Kaksi aitaa ja putki. Isot välit ja paljon tilaa juosta. Jätin vinkulelun putken toiseen päähän ja lähetin toisesta päästä. Urpo rallasi hienosti. Otimme putkeen menoa, hyppyjä yhdessä ja siten että kutsuin Urpon mua kohden ja ohjasin siitä putkeen. Joka pätkän jälkeen viskasin vinkupallon siihen suuntaan minne liike jatkui. Urpo oli pakahtua hauskuuteen ja irtosi valtavan hyvin. Kun kutsuin sen kahden aidan takaa, tiputti ensimmäisen riman, rohkeus ei kuitenkaan kadonnut ja suoritti toisen aidan hyvin ja sinkosi putkeen.


Huippukivan agilityn jälkeen otin pari onnistunutta seuraamispätkää. Hyvä treeni.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti