keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Ilpan vauhdikkaat reenitAluksi otettiin rata O:n mallisena. Ilona varmisteli joka esteen jälkeen et vieläkö jatketaan. Pian alkoivat aitapätkät onnistua. Putkelle mennessä Ilona kaartoi aina uudestaan ja uudestaan varmistamaan suuntaa. Vetäjä tuli avustamaan punaisen raksin kohdalle putken jälkeen. Jos Ilona juoksi suoraan palkalle, se ei saanut sitä vaan joutui juoksemaan harjoituksen alusta asti uudestaan. Laiska koira oppi nopsaan säästämään itseään. Harjoituksessa ainoat käskyt olivat putkeen ja putkeen! Kyllä se koira suorittaa siitä väliltä ne muutkin esteet. Pienen harkkailun jälkeen Ilona kiiti rataa ympäri sivuilleen vilkuilematta.


Toisena otettiin meille helpompi harkka.. tai niin luulin että helpompi. Mun kädet on kuin kaksi löysää letkua, jotka husii sinne sun tänne. Jokaisen rastin kohdalla piti koiran vastakkaisen puolen kädellä vetää koira kääntymään edestäsi. Samantien kun koiran rata oli oikeaan suuntaan, huiskaistiin koiranpuolimmaisella kädellä koiralle lupa juosta esteen yli. Välittömäst hyppyluvan jälkeen oltiin jo ottamassa taas vastakkaisella kädellä kääntymistä peliin. Kun minä lopetin käsiini sotkeutumisen, alkoi Ilonallakin homma luistaa. Kädet hieman jähmeämpinä eikä kilometrin kelana puutarhaletkua..


Toisella hallinpuoliskolla treenattiin keppejä. Me ollaan otettu vain ohjaten oikealta puolelta. Ilonan keppien alussa 2 ekassa välissä on ohjurit verkosta. Se siis menee aina oikein kepeille. Kepeillä puikkaamisen tekniikkaa on harjoiteltu keppien lopussa palkkaavalla ihmisellä. Tänään tehtiin uusi juttu ja otettiin apuohjaaja kävelemään Ilonan vasemmalle puolelle keppien ajaksi kun itse kävelin oikealla puolella. Muutaman toiston jälkeen vaihdettiin puolia apuohjaajan kanssa. Ensimmäinen kerta meni hyvin, seuraavilla tulikin epäonnistumiset.. kun Ilona hoksasi että missä minä olen. Vaihdettiin taas puolia ja otettiin loppuun muutama onnistunut puikkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti