lauantai 21. marraskuuta 2009

Lauantai hallillaTyyne:


Tutustuttiin ensin putkeen. Putki oli suora ja niin lyhyt kun voi olla. Heitin lelun melkein läpi asti ja kun tyyne seurasi lelua putkeen kehuin. Tyyne tarvitsi aika monta toistoa, että alkoi mennä putkeen. Putkea se ei pelännyt, sille ei vaan ihan välittömästi auennut putken tarkoitus. Melko pian se huomasi että putken läpi juokseminen on hauskaa.


Harjoiteltiin taas yhden siivekkeen kiertoa oikealta ja vasemmalta. Etäisyys siivekkeeseen noin metri, sen pidempää ei kestä.


Otettiin suoraan ruokakupille lähetystä.  Kun se muistui mieleen tehtiin kuten kuvassa D.  Jätin namin kuppiin, vein tyynen siivekkee lähelle ja kierrätin sen ympäri. Tyyne sai palkaksi juosta kupille. Tämä kierto tehtiin molempiin suuntiin.


Tein myös yhden siivekkeen kierto ja siitä putkeen kuva BG kuvan mukainen kahden erillisen siivekkeen kierto ja putkeen onnistui kohtuudella. Seuraavaksi tarvitsee opetella kahden perättäisen siivekkeen kierto. Eli suoraa pätkää. Apuna voisi käyttää tuota ruokakuppia.


Lisäsin putkellekkin kupin. Tyyne oli treenin jälkeen hieman väsynyt kaikesta pään käytöstään J


Minttu:

Mintulle tokoa.

 Tein ruudun valmiiksi hallin toiseen päähän.

 Käytin eri värisiä lasten pikkusankoja.

 Jätin lelun pois ruudusta.
  1. yritys, Minttu merkkasi ruudun ja käänsi sen jälkeen päänsä kohti putkea, olin pöllö ja lähetin muka ”ruutuun” Minttu kävi suihkaisemassa putken.
  2. Käänsin putken päät alas, sinne ei siis voinut mennä. Lähetin Mintun ruutuun. Minttu riehui lujaa ruudun lähelle, kaarsi siitä hieman vasemmalle ja kun näki ettei siellä mitään palloa ole, juoksi lujaa luokseni.
  3. Vein ruutuun namin Mintun nähden, lähetin. Minttu juoksi ruutuun, pysähtyi käskettäessä. Meni maahan ekasta käskystä. Odotti nätisti kun kävelin kaavioni. Kun kutsuin vierelle.. Minttu kaahasi ohitseni oikealta puoleltani.
  4. Jätin Minttua maahan ja otin erikseen avustettuja vierelle seuraamaan kutsuja. Toimivat hyvin.
  5. Otin yhden istu käskyn ja palkkasin Mintun hallin toiseen päähän heittämällä pallon. Kun Minttu leikki pallolla, kävin viemässä ruutuun namin. Minttu ei nähnyt sitä, sillä oli liian hauskaa teurastaessaan vinkupalloa. Lähetin Mintun ruutuun, pysäytin seisomaan. Menin kaavion ja kutsuin. Kaikki toimi hienosti. En laittanut maahan, ettei neiti ala ennakoida sitä.
 


Luoksetulon pysäytystä


1.       Maasta seisomaan 16 askeleen matka, 8 askeleen päähän pysäytys. Hyvä pysähdys, eteni noin oman vartalonmitan.


2.       Seisomasta maahan. Samat välimatkat, samat toiminnot.


3.       Maasta vierelle.. liian hidas pätkä. palkkasin pallolla taakse. Jospa se vauhti sieltä tulisi.


4.       Pitkällä matkalla liikkeestä seisomaan.  Mittasuhteet kuten kokeessa. Minttu pysähtyi välittömästi käsimerkistäni. Heitin vinkupallon.


Vierelle tulo harkkaa. Minttu hakee paremmin oikeaa paikkaa, pysyy jopa kontakstissa. Otettiin kahden askeleen eteenpäin menoa. Onnistui. Yrittää välillä edelleen edistää. Vasemmalle kääntyessä ei osaa käyttää takaosaansa. Vasemmalle sivuaskeleet onnistui hienosti, vaikka en enää vetänyt namilla oikealle paikalle. Oikealle sivuaskeleet onnistuivat myös.


Urpo:


Seuraamista. Upea perusasento, tiiviys ja into. Noin 3 metrin seuraamisen jälkeen heittäytyy epävarmaksi. Muutamien toistojen jälkeen huomaa että jääviä ei tule, joten rentoutuu ja kulkee pitempääkin suoraa hyvin. Vasemmalle käännöksessä käyttää takaosaansa upeasti.


Otin myös kaksi innokasta, nopeaa ja oikein mennyttä luoksetuloa.


 


Urpon treeni jäi lyhyeksi, sillä hallilla oli varaus joka meni aikani päälle. Ilona ei päässyt ollenkaan esteille.


 


 

Syksyllä otettu kuva. Vasemmalta Tyyne, Minttu, Urpo ja Ilona. Kuvaaja Mari Ali-Raatikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti