sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Seuraamista


Minttu lähti Lapualle. Koulutusreserviin jäi osa-aika lomalla oleva Ilona. (ei vaan malta olla treenimättä) Mukana menossa myös Urpiainen.

Koirat mukaan ja Urpo kentän reunalle kiinni. Pari ystävällistä ja äänekkään puoleista "suu suppuun nuppuseni" kehotusta penteleen äänekkäälle Urpolle.

Ilonalle otettiin puuduttavan pitkää seuraamista. Käännöksiä, suoria, pitkää suoraa, porrasmutkaa, ympyrän kiertämistä. Palkka harvaan ja vain oikeasta paikasta. Kontakti pysyi lähes jatkuvasti, koira oli ihan hiljaa alun kiihkoilun jälkeen. Mieletön tunne kun voi kävellä reippaasti minnevaan ja koira tulla tepsuttaa vierellä. Toi kantavan nartun supermitoissa oleva ahneus on kovin hyvä moottori.

Ilonalla askelsiirtymiä ja liikkeestä seisominen. Askelsiirtymissä kuumui, mutta paransi loppua kohden.
Liikkeestä seisomaan ei olis millään jäänyt, koitti hiippailla perään. Vierellä ollessa kun on parhaat mahkut nameihin. Aika liikkis.

Urpo. Jauhettiin perusasentoa ja lyhyttä seuraamispätkää. Urpo koittaa poikittaa takaosallaan. Palkka vain onnistuneista ja "iholla" olevista suorituksista. Otettiin aika monta toistoa ja tiheä palkkaus.

Urpolle liikkeestä maahan. Vahvasti avustettuna. Oikein näppärästi putoaa alas ja nätisti odottaa palkkaa kun palaa.

Vapautun reunalle riehumaan ja vielä yksi pikkujuttu.

Urpo istumaan paikalle, minä käänsin sille selän ja kävelin 10 metriä poispäin. Odotin hetken ja kutsuin luo. Urpo tuli hienosti eteen istumaan. Siirtyi käskyllä ja lievällä avulla vierelle. Oli kivaa.

Lopuksi Ilona opetteli ihmisen nyrkin ja sormien syömättömyyttä. Opit meni heikosti perille, mutta sormet on edelleen ehjät. Niin koirakin. Frolicit kuoli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti