perjantai 14. maaliskuuta 2008

Räntäsateessa yhteistreenit


Cittarin parkkiksen syrjäsimmällä kulmalla. Paikalla oli Nadia berni, G-team, Milja, Nada,Urpo, Millan kaks aussia ja ajokoira Roosa.

Treenailtiin 1-3 koiraa kerralla.
Urpon otin melko loppuvaiheessa pois autosta. Käytin sen penkassa pissalla ja sitten mentiin tekeen hommia.

Etsittiin perusasentoa. Jätkä oli ihan paiseessa. Kyllä se siitä rauhoittui ja keskittyi sitten. Perusasentoa ja yhden askeleen seuraamista. Seuraamiset oli kohtuullisia, ei mitään huippuluokan juttuja.

Jätin Urpon istumaan, loittonin noin 10 metriä. Odotin hetken ja palasin palkkaamaan. Lähdin taas poispäin ja vilkaisin taakseni parin metrin jälkeen. Urpo lähti perääni. Palautin sen takaisin paikalleen istumaan. Loittonin 3 metriä pidemmälle kuin edellisellä kerralla. Odotin hetken ja kutsuin Urpon luo. Poitsu tuli ekalla käskyllä ja ihan sievästi eteen.

Maahan, istu asentomuutoksia hiukan kokeiltiin. Istumiseen tarvitsee vahvan käsimerkin joka "nostaa" sen maasta.

Leikittiin patukalla. Urpo oikein murisi ja oli tosissaan. Mahtava pikkumies.

Laitoin Urpon autoon ja odottelin että kaikilla alkaa olla kohtuullisen valmista. Sitten otettiin 5 koiran yhteinen paikallamakuu. Urpon makuutin koko ajan. Kävin kerran palkkaamassa ja hetken päästä siirtämässä sitä taaksepäin. Se keksi venytellä iiiiihan vaan vähäsen ja eteni samalla puoli koiranmittaa. Tosi kärsivällisesti se jaksaa maata. Ainakin harjoituskertojen vähyyteen nähden. Pelkällä käskyllä se ei mene maahan.

Lopuksi Nadialle häiriöksi ja meille kertaamiseksi ...harjoiteltiin Nadian vieressä maahanmenoa siitä perusasennosta.

Taivaalta satoi hevosen takapuolen kokoisia vetisiä rännän ja veden sekasikiöitä. Kaikki vaatteet oli lopulta litsamärät. Koira säästyi pahimmilta, se kun odotteli väliajat ja lopun juorukerhon autossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti