perjantai 7. maaliskuuta 2008

Eilen häiriöitymisen kestämistäMentiin Urpon kanssa läheiselle parkkikselle treenimään. Alkumatkasta Urpo tutusteli ja leikki sosiaalisen ja humaltuneen koiraihmisen kanssa. Jatkettiin matkaa Urpon kanssa kahelleen.
Vastaan alkoi hyökyä ihmisiä ja koiria. Mentiin parkkikselle nassuttamaan nameja. Buh! ja VUH! kuului siitä huolimatta liian usein arvon Urpon naamasta.

Vein ukkelin parkkiksen perälle. Harjoiteltiin istumaan jäämistä. Se oli aika heikko esitys. Useimmiten Urpo tipahti heti, välittömästi makuulle.

Muutaman kerran sain onnistuneen paikallaistumisen. Yhdessä luoksetulossa se varasti. Palautin sen ikäväsävyisesti takaisin paikalleen. Siitä saattoi johtua seuraava:
Urpo jäi paikoilleen ja odotti hartaasti käskyä. "Tänne" käskyllä se lähti rähähdyksen omaisella nopeudella juoksemaan luo. Keskivaiheella 10 metrin matkaa se joutui lumiliirtoon ja ajautui pöpelikköön. Siellä rinteessä ja penkoissa se juoksenteli vallan iloisena ja täysin korvattomana.

Jonkin aikaa rauhoituttiin ja oltiin paikalla. Otettiin paikallamakuu, joka meni hienosti. Aikaa ehkä 20 sekuntia ja matkaa tuo 5-10 metriä. Mie liikuin ja kehuin sitä kokoajan. Loppuun onnistuneesti paikalla istumisia ja oikeanlainen luoksetulo. Ei siirrytty enää sivulle. Eteen on hyvä tulla.

Parkkiksen reunalla on kunnon rinne. Heittelin jäätyneitä paakkeja Urpon iloksi. Se juoksenteli rinnettä ylös ja alas ja nautti lumesta.

Tänään ei ehi treenimään. Tänään tuli uusin Harry Potter.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti