lauantai 22. toukokuuta 2010

Huotarin Peten koulutus Tiistai 18.5.2010
Tyyne pääsi mukaan Huotarin Peten koulutukseen. Rata tutustuttiin läpi ensin kokonaan ja huolellisesti. Kaikki kohdat mentiin läpi ja mietittiin erilaisia ohjauksia. Tyyne ei vielä keppejä mene, joten mietin ohjaukseen palkan sihen kohtaan.

Alun välistävedot. Pitää juosta lähellä esteitä. Vastakkaisella kädellä ”katkaistaan” ja samalla kropan suunta muuttuu kohden seuraavaa estettä. Jalat menevät edelleen suoraan. Kun yläkroppa käntyy hieman koiraa kohden, ihminen vaistomaisesti väistyy sen verran että koiralla on tilaa tulla käymään oikealla puolella estettä.

Kahdesti sain sen menemään hyvin, siinä välissä kämmäilin jonkin verran oman koordinaationi kanssa. Jos sohin koiranpuoleisellakädellä väärään aikaan, lähetin tyynen keskelle kenttää. Fiksu penne lukee kropan suuntaa tosi hyvin. Lopultakin ohjaajansakin alkoi tajuta sen seikan.

Takaakierto sai kehuja. Sylikäännös oli puolittainen.. pitää tehdä loppuun asti.

Kiertämisessä ohjaaja ei saa kääntää hartialinjaansa liian nopealla tahdilla. Silloin koira helposti jää jälkeen ja ajautuu jalkoihisi ja takapuolesi taakse. Ohjaava käsi osoittaa koiran häntää ja ohjaaja kääntyy maltillisesti. Putkelle mennessä piti ottaa kädet kokonaan pois, kävellä kohden kauempaa putkea ja sanoa esteen nimi. Ekalla kerralla tyyne epäröi. Toisella se meni jo taakseen katselematta.

Jos tässä huitaisi putken suulle koiranpuoleisella kädellä.. samalla käänsi kroppansa kohden seuraavaa aitaa ja koira jatkoi pyörimistä aidoilla. Erittäin opettavainen kohta.

Putkeen pitää saada vauhtia. Palkka pitää tulla kädestäni ja mun pitää ”juosta karkuun” Tyyneä. Samalla opettaa sitä hahmottamaan että miten sen tulee hakeutua ohjaavaan käden puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti