maanantai 24. toukokuuta 2010

Heinolassa toko ohjaajien koulutus


Heinolassa Salpausselän kennelpiirin järkkäämässä toko koulutuksessa ohjaajille.

Riikka Pulliainen ohjasi meitä ohjaajia ohjaamaan

Ensin esiteltiin koulutusohjaajat ja sitten meidät jaettiin pareittain. Mun ryhmä oli niin speciaalin pätevä et meitä oli siinä kolme. Saatiin kaksi koiraa pohdittavaksemme Sigma the SM tasoinen bordercollie ja Sira pinseri. Ihmiset kertoivat koiransa ongelmat ja me koulutusohjaajat koitettiin pohtia mahdollisia keinoja auttaa. Sitten kun oli kaikki käyty läpi, jakaannuttiin eripuolille kenttää omiin ryhmiin. Lopussa oli purku siitä et mitä kukin oli oppinut. Itelläni jäi melkein ainoastaan mieleen oman ryhmän koirakot, sillä muiden koiria ei nähnyt toiminnassa. Kuuli vain puheena ongelman ja ongelmanratkaisun. Periaatteessa sama aika olisi mennyt jos olisi otettu koirat ryhmä kerrallaan kentälle ja olis kerralal purettu se siinä yhteisvoimin. Silleen olis ehkä jäänyt vielä enemmän tiedonmurusia matkaan.

No meidän ryhmään:

Sigman ongelmat oli kokeenomaisessa luoksetulon pysäytyksessä valuminen. Lyhyemmältä matkalta ja leikinomaiset kiertämiset se teki ihan lukkojarruna. Siis seisomaan pysähtyminen.Riikka neuvoi siihen sen et kun koira valuu, ohjaaja siirtää sen siihen kohtaan mihin sen olis pitäny pysähtyä. Kevytr koira nostamalla, isompi siirtämällä käsin. Sitten mennään koirasta kauemmas, sanotaan pysäytyskäsky uudelleen ja kehutaan sanallisesti. Tämän jälkeen alkuun ja otetaan liike uudestaan kokeenomaisesti. Jos koira pysähtyy kunnolla, tulee ohjaajalta superpalkka. Tällä muistutetaan että siihen oli ihan hyvä pysähtyä, eikä varoa tassujaan.toimi hyvinSit toinen ongelma oli tunnarissa se et Sigma poimii kapulan etuhampaillaan ja korjaa asennon kulmureiden taakse vasta matkalla. Siitä kuului iso napsahtava ääni ja siitä saa helposti pistevähennyksiä mälväämisestä.Siinä otettiin sit yhdellä kapulalla naksuttelemalla sitä kapulan ottamista suuhun. Hyvin toimi kun se kapula otettiin suoralta kämmeneltä ja pari kertaa autettiin sormella vähän tönäsemällä et se meni heti oikeaan kohtaan. Nopeutta siihen ei heti tullut. Mut olis parempi et se nostaessaan kapulan korjaa heti sen hampaiden taakse eikä jo juostuaan sekunnin. bc kun pääsee aika matkan sekunnissa.Pinseri Sira. ongelmaksi sano paikalla pysymiset ja jäävät istuen ja maaten.Paikallaolossa ei sinällään ollu vikaa. Koira pysyy, se vaan oli rauhaton. Se kiihkoontui kaikesta missä tapahtui. Eli kun Tero astui pois sen luota se joko piippasi tai steppasi etujaloillaan. Sama takaisintullessa. Myös välipalkka käskettiin pois kun siinä tulee tuplamäärä vaikeita kohtia. Niitä käskettiin treenata erikseen ja pienissä pätkissä. Sit maahanmenossa lähdettiin tekemään tekniikka uusiksi. Makaamisen määritelmähän on et koiran kyynärpäät osuu maahan. Sira makas rintakehä maassa ja etujalat ojennettuina suoraan eteen, eli kyynärpäät killuivat ilmassa. Siihen uusi tekniikan opetus ja neuvoksi häivyttää käsi nopeaan pois, sillä se on voimakkaasti kädessä kiinni.

Ilma ei suosinut kuvaamista, silti pari räpsyä.. kynitty mitteli on sitten ihana! Nyt lyhytkarvaista jalostamaan hopi hopi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti