maanantai 4. helmikuuta 2008

Pihalla tokot yksitellen


Minttu.
Otin hypyesteen autosta ja kokosin sen kerrostalomme takapihalle autoni taakse.
Ensin hyppy yli-istu- palkka- hyppää käskyllä esteen yli takaisin ja perusasentoon. Epäröi esteen takana istumista, teki toisella käskyllä.

Otin saman toiseen kertaan. Nyt sujui hyvin.

Nouto: Minttu pysyi hyvin paikallaan. Lähti heti ja iloisesti kapulalle. Ei jahdannut ainakaan paljoa. Toi kauniisti minun vierelle, piti siististi suussaan, kunnes sanoin "irti". Sitten meinasikin livistää paikaltaan. Sanoin paikka ja se pysyi kunnes vapautin. Tämän noudon loppuosan hätäilyn huomasin kun kävin läpi kisaa mielikuvaharjoitteena. Pitääpä kiinnittää huomiota asiaan.

Kaukokäskyt: Nää vaan ei oikein suju. Aina on jokin häikkä tai epävarmuus. Vääränlainen nousu tai maahan jumiutuminen. Pakko ottaa tehokuuri ja jättää vaikka ulkona treenaaminen pois. Tehdä vaan rauhallisessa ympäristössä sisällä pari-kolme kertaa päivässä sisällä.

Pysäytetty luoksetulo. Matkaa 25 metriä. Hyvin lähtee ensimmäisellä käskyllä. Heilautin käden ylös. Pysähtyi oman mittansa matkalla. Heitin pallon Mintulle palkaksi. Minttu vaikutti iloiselta, mutta pikkuinen pettymys oli kun vinkupallo oli jäätynyt autossa vinkumattomaksi. Palkka oli siis hyvä, mutta ei loistelias.

Otettiin merkille uuten juttuna merkin taakse kiertäminen. Minttu teki ohjatusti, mutta ei me kumpikaan oikein tajuttu miten homman saisi sujuvasti etenemään. Pitää tutkia asiaa.


Urpo:
Hakeutui perusasentoon hyvin, otti kontaktia hienosti. Pihalla maahanmenooli aika ikävää Urpon mielestä.

Urpon kanssa otettiin seuraamisen alkeita. Kontaktissa edettiin yksi pieni tipunaskel ja palkattiin. Kolme-neljä toistoa. Hitaasti yritän kasata sille loisteliaan seuraamisen.

Paikalle jääminen oli ensin hankalaa. Otin parin askeleen matkalta ja sitten se jo sujuikin aika hyvin.

Jätin urpon istumaan ja pakitin noin 5 metriä, kutsuin sen luo. Urpo tuli iloisesti ja ohjautui kädellä avustaen vierelle.

Toisella kertaa jätin urpon istumaan menin taas viiden metrin päähän, palasin ja palkkasin ja menin taas kauemmas. kutsuin taas luokse. Oikein taitavasti suoriuduttu.

Otimme myös paikallamakuun. Matkaa kaksi metriä ja aika noin 6-7 sekuntia.

Urpo oli suorastaan röyhkeä ja reipas kun hommia tehtiin. Hienoa että itseluottamus alkaa kasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti