keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Minttu esineruutuilee ja Urpo tokoilee 27.2.


ensin Minttu. ulkoilutin sen hyvin ja kun se oli paskonut, alettiin hommiin.

Paikkana metsikkö, lievä rinne. Lumi märkää sohjoa noin 20 cm. paikoitellen aluskasvilisuus esillä hangen keskeltä. Puista tippui märkää vettä ja sohjoa isoina köntteinä.

1 erä. Minttu paikallamakuussa reunalla, ei pysynyt. Palautus ja puuhun sitominen. Jatkoin alueen tallausta. 20 askelparia eteenpäin ja noin 5 metriä leveä alue risteiltynä. Esineenä sukan sisään laitettu pallo. Koiralle esinettä ei näytetty ennen etsintää. Esine sijoitettiin noin alueen perälle. Noin 2 metriä takalinjasta.

Minttu pinkaisi nopsaan kauimmaiseen perään aj hoksasi pallon välittömästi. Pientä leikkimistä pallolla. käskyllä alkoi tuoda palloa minulle.

2 erä. Minttu kiinni puuhun. Levensin aluetta puolella. Esineen laitoin risukkoon alueen etuosaan. Noin 4 metriä alueen alusta vasemmalle puolen.

Minttu irtaantui taas kauas, kiersi koko alueen. Tuli takaisin luo. Pyöri hiukan liian lähellä, mutta etsi aktiivisesti palloa. LÄhetin sen uudestaan. Nyt se meni pallon ohi, huomasi ilmasta hajun ja pyöri jonkin aikaa etsimässä palloa. sitten se löytyi ja pallo tuotiin minulle aika riemukkaalal miellelä.

3 erä. Alue oli noin 20metriä pitkä ja noin 8metriä leveä. Paikoitellen ehkä 10 metrin levyinen. Edellisissä erissä Minttu kiersi alueen laitoja, joten nyt pallo alueen keskelle. Painoin sen sammaleeseen ja risteilin alueella runsaan puoleisesti.

Lähetin Mintun esineelle. Se hakeutui perälle, etsi tarmokkaasti, palasi vasenta laitaa. Lähetin sen uudestaan. Esinettä etsittiin todella. Koirasta näki että se teki töitä tosissaan. Liikkuvuus oli hyvää. Etääntyessään Minttu huomasi vasemmalta hajun ja pompsi keskelle. Se löysi sammaleen koloon painetun esineen ja toi sen määrätietoisesti minulle. Koirasta paistoi tyytyväisyys ja lievä uupumus. Näköjään nenän nkäyttö on raskasta.

Urpolle tokoa.
Perusasennon hakemista ja vahvistamista.  Pientä pätkää seuraamista. poikittamisesta ei palkittu.
Seisomista, liikkeestä seisomista ja paikalleen seisomaan jäämistä. Oikein taitava. Lopuksi löysin taskusta pallon, jolla opetin minttua. Heitin sen Urpolle ja annoin sen revitellä hangessa lelun kanssa. Kivvaa oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti