sunnuntai 3. helmikuuta 2008

kimppa reenit


Oli tuulinen ja lumimyrskyinen päivä..
Kokoonnuttiin Satulle.
Mukana mie ja mun kaikki porot, Riitta ja Sikke lapinporokoira sekä Satu ja Iita belgi.

Mie otin ensin Mintun.

Tyyppi oli intoa, riemua ja kumipallomaisuutta täynnä. Bojoing! Bojoing!

Pysäytettyä luoksetuloa.
Ensin viskasin pallon.
toisella kertaa heilautin käden ylös. Pysähtyi nopsaan. Kävelin lähemmäs ja heittelin nameja Mintun taakse.
Kolmas oli lyhyemmällä matkalla, normaali alokasluokan luoksetulo. Perusasentoa joutui hakemaan liikaa. Ja paikalleen ei meinannut malttaa jäädä.
Neljäs oli pallon heitto.

Sitten "maahan" leikkiä ja aina vapautus vinkupallon perään.

Otin hypyn. Kokeilin avoimen hyppyä. Minttu hyppäsi yli ja pani maate, luokse tuli esteen kiertäen. Jep jep. Paloiteltiin sitten hiukan liikettä.
Mentiin lähemmäs estettä. Minttu "hop" sanalla yli ja kun likka oli esteen päällä sanoin "istu". Se hämmentyi hiukan, kääntyi mua kohden ja tömäytti pepun maahan. Hyvä, hienoa, Jee!
Takaisintuloon päätin ottaa erilaisen käskyn. "Hyppää" ja aluksi vartalo apuja. Minttu hyppäsi yli ja tuli perusasentoon. Muutaman kerran jätin Mintun esteen taakse ja toistin rituaalin.
Loppuun Mintun hop-istu  (palkkaus ja ohjaajan pakitus omalle paikalleen) Hyppää ja palkkaus perusasentoon.

Kokeilin noudon. Minttu nousi seisomaan kun heitin kapulan ja meinasi varastaa sen perään. Palautin koiran paikoilleen ja hain kapulan.
Otettiin uudestaan ja Minttu haki kapulan hyvin. Avustin pakittamalla oikeaa luovutusasentoa.
Minttu oli hiukan löperö pitämään kapulaa ja kertaalleen se juoksi peuhaamaan kinokseen ja unohti kapulan. Heittelin sille kapulaa (minttu saa silloin luvan kanssa varastaa) ja otin pari kertaa oikeaa luovutusasentoa. Taisteltiin kapulasta ja Minttu kantoi sitä innoissaan. Porokoiran erikoisuus on haukkua kapula suussa.

Mintun kanssa otettiin jonkin ajan päästä paikallamakuu. Sikke porokoira oli noin 5 metrin päässä. Mie menin auton taakse piiloon. Aikana oli minuutti. Hyvin pysyi. Päätään käänsi siihen suuntaan minne mie piilouduin. Luokse palatessa se ennakoi ja meinasi nousta. käskin sen maahan ja vasta luvalla nostin "vierelle".

Ilona:
Seuraamista. Ilona oli tosi rauhallinen. Eli kaikki liika kiihkoilu oli poissa. Ääntään käytti aivan liikaa. Hau-hau sitä väy-väy tätä.
Hyvin piti kontaktia ja pysyi seuraamisissa.

Liikkeestä maahan meni hyvin. Alokkaan hyppy ilman loppuperusasentoa oli just hyvä.

Luoksetulo oli nopea ja oikea paikkainen loppuasento.

Paikallamakuu noin minuutin. Hyvin pysyi ja oli skarppina. Satu kiersi sen lähellä ja ympäri häiriönä.


Urpo:
Oli ihan tohkeissaan Iitasta ja Sikestä. Näyttelu treeniä koitettiin. Ei millään meinannut ymmärtää että pihalla voi keskittyä äippään ja sen pyytämiin asioihin. Kyllä se kohtuudella seisoi, yleensä aina meinasi istahtaa ja vaan venyttää kaulaansa siitä. Liikkui hyvin pois päin muista takaisinpäin kiskoi.

Tän jälkeen koirat sai mennä tyhjään koirapuistoon hankijuoksua harrastamaan. Aika hyvin ne sai mehut pois. Kukaan ei nyt täpise intoaan vaan kaikki makaa johonkin asentoo tipahtaneina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti