sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

treenien tiivistys


En oo muistanu/jaksanu kirjoittaa kovin tiiviisti treeneistä.


Ilonalla kuitenkin oli yksi hyppyrata treeni tuossa mintun episten jälkeisenä maanantaina. Hyppyradalla rimat oli jääny maksi korkeudelle enkä hoksannu sitä. Ihmettelin vaan kun koira on kuin etana tervassa. Oman treenivedon jälkeen palasin radalle ja menin sen vielä medi korkuisina. Ilona oli ihan eri koira. Ilmeisesti se hyppytekniikan huono alastulo tosiaan jarruttaa sen vauhtia ihan käsittämättömästi.Torstain agility jäi tyyneltä väliin, sillä se kävi Ventelän Karin luona Kankaanpäässä läpivalaistavana. Polvet oli terveet samoin selkäranka. Lonkat ja kyynärät lähti kennelliittoon lausuttaviksi, mutta tuskin niistäkään yhtäänhuomautettavaa löytyy takaisintullessakaan.


Seuraavalla viikolla Ilonan treeni mentiin matalilla rimoilla.Puomi jätettiin välistä. 5 putkella oli vaikeuksia lähettää pimeään putkikulmaan ja saada kääntymään suoraan nelosputkea kohden. Sijaitsin itse putkien välissä. Kokeiltiin namilla, jolloin Ilona skippasi koko putkensuun ja kiersi suoraan namille. Tän radan jälkeen otettiin se viimeisin hyppytekniikka samalla treenikerralla.


Tyyne meni torstaina ihan vaan muutamaa hyppyestettä.


Kolme estettä peräkkäin, hieman vinoina oli uskomattoman hankala. Sitä pitää treenailla lisää. Renkaalal voi jo luottaa aika hyvin. Renkaan korkeus on mini.


Torstaina tokovuorolla laitoin tyynelle kaksi pituuden tolppaa 60cm välein ja jäin odottamaan että keksiikö se juosta niiden välistä. Välilä se meni, mutta aikalailla vahingossa joka kerta. Palkkasin namilla palkkauslinjan mukaisesti kuten 2x2 keppitreenin alussa tehdään. Kun Tyyne turhautui, tai se ei oikein hoksannut.. se meni maate ja haukkua louskutti.


 


Perjantaina oli Helena Tiaisen koulutus sekä Ilonalle että Tyynelle.

Ilonan rata tässä:Lisäsin ohjauskuvioihini ennakoivan valssin ja perseelle potkittuna uskoin ja luotin Ilonaan. Kun tein ohjauksessa riittävän paljon töitä, sujui radan loppuosan pimeään putkikulmaan lähettäminen käsittämättömän kaukaa ja uskomattoman hyvin. Tän treenin jälkeen hymy oli korvissa pitkään


Tyynen treeni käsitteli irtoamista.Lauantaina käytiin Sarin kanssa tekemässä Tyynelle toisen kerran 2x2 ekaa keppikaksikkoa. Nyt palkkasin lelulla. On se vaikea, hurjan hankala.


Illemmalla keksin naksutella Ilonalle kontakteilla targetin nokkaisua.

 


Tyynelle aloitin laatikon päälle kipuamisen. Tyynen tulee siis seisoa takajalat laatikon päällä. Siitä se lähtee meidän kontaktitreenaus. Aluksi sitä hirvitti, mutta aika nopeasti se uskalsi lootan päälle kivuta. Ahneus on hyve.


Nyt sunnuntaina käytiin Kiiran kanssa mäntsälässä koulutustekniikka luennolla/koulutuspäivässä. Se oli naksutinkoulutusta. Välillä mulla savu nousi päästä, mutta kyl siellä hyviäkin juttuja tuli. Sielä mm selvennettiin miten agilitykeppien pujottelun voi opettaa kosketuskepin kanssa. Peruuttamisen alkeet oli samassa harjoituksessa luopumisen kanssa.  Näitä naksuttelu juttuja tarvii aatella hiljaa mielessäni vielä hetki.. ainakin enennkuin lynkkaan ne täysin.


Mintun kanssa ehdittiin viideksi renkomäen hallille tokoilemaan.


paikallamakuu, muutaman askeleen seuraamisia. istumisleikki. ne meni hyvin.

Kaukokäskyt ihan vierestä meni taas Mintun omaksi epätäsmälliseksi asentojenvaihdos sarjatulitukseksi.


Loppuun testailin et millä tavalla saisin Mintun juoksemaan kahden ruutumerkin välistä lujaa. Palkkasin namilla ja palkkasin pallolla. Parhaiten toimi targetti muutaman metrin päähän niiden kartioiden väliin taakse. Heitin pallolla kun Minttu oli saavuttamassa targetin.


Illalla naksuttelin Tyynelle lisärohkeutta kiivetä laatikolle ja pysyä siinä.

Ilonalla otin targetin pois kontaktilta ja vaadin siltä nokkimisen ilmankin. Tein sen niin et palkkasin targetin nokkasun ylös ja Ilonan huomaamatta otin targetin pois. Kun Ilona katsoi alas löytääkseen targetin, se vahingossa nokkaisi ja sai taas namin. Hetken se aihetta pähkäili ja sitten tajusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti