perjantai 20. kesäkuuta 2008

Onnistunutta tokoa


Ilona ensin.
Mentiin pissalenkillä tuohon viereiselle parkkipaikalle.
Pyysin Ilonan eleettömästi vierelle. Palkitsin sen naksulla aina kun se teki oikein.
Lähdin seuruuttamaan hihnassa. Hihna löysällä. Kun Ilona tarjosi rauhallisen ja jonkin aikaa kestävän kontaktin, palkkasin sen naksulla. Jatkoin samalla kävelyä sanomatta mitään. Ilona hakeutui takaisin vierelle. Seuruutn aika pitkää suoraa. Välillä Ilonan mielenkiinto herpaantui hetkeksi. Mutta kun se nosti pään kontaktiin, yllätin sen naksulla. Se huomasi että katsekontaktista saa edelleen palkkaa, myös pitemmän pätkän jälkeen.
Ilona on kiihkeä ja kärsimätön. Minun eleettömyys sai sen kiinnostumaan asiasta. Mistä on kyse? Sitten kun se sai oikeasta toiminnasta aina sillointällöin palkan, niin sehän kiinnostui. Kärsimätön koira piti keskittymisen yllä über hyvin.
Pideltiin kapulaa suussa pikkuisen. Ilona hiukan kiihtyi siitä. Palataan takaisin sisälle treenimään tätä. Rauhallisuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä vierellä oloa tulee harjoitella paljon.
Otin Ilonalle luoksetulon. En kääntänyt kroppaa. Hyvin meni.
Seuraamisen lomassa otin pysähtymisiä. aluksi Ilona ei osannut hakeutua paikalleen.Muutaamlla eleettömällä lisäkäskyllä ja oikean toiminnan merkkaamisesta naksulla. alkoi tämäkin sujua.
Liikkeestä maahan ja sen jälkeen heti perään liikkeestä seisominen. Onnistuivat täysin.
Loppuun vielä oma-aloitteista seuraamista.

Mintulla otettiin samaan tyyliin seuraamista. Tahtoi edistää. Kontakti ei pysy niin herkeämättä kuin Ilonalla. Mintun kanssa ei ole ongelmaa liikkeen jatkuvuuden kanssa ja herpaantumisessa. Keskitytään siis vierellä istuen kontaktin pitoon ja lyhyisiin seuraamispätkiin kontaktisa. Naksulla oikea toiminta ja kädellä nami taskusta. Käsi antaa namin housun sauman vierestä.
Kaukot. Takapalkka- istu-maahan-istu-maahan. täydellinen sarja pitkillä väleillä 6 metrin matkan päästä.

On nämä poroset taitavia. Kun vaan on rauhallinen ja luottaa niihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti