torstai 5. kesäkuuta 2008

Märkää räkää, mielistelyä ja ahnepossu


Mun koiravahvuus on nyt Minttu, Essi (äidin koira), Urpo ja Ilona. Otin päiväpissitykselle kirat yksitellen ja treenailin hiukkasen.

Minttu ensin:
Luoksetulon pysäytystä otettiin melko monta toistoa. Toimii parhaiten takapalkalla.
Kaukokäskyissä istu-maahan-istu ja vapautus, kerta se meni täydelliseti.
Mintulle hiukan seuraamista ja oikeasta kontaktista palkka ja kehua.
Otin Mintun vierelle ja odotin perusasennossa, jotta se suvaitsi luoda nätit silmänsä minua kohden. Minttua moinen hiukan hämmensi, mutta kun muutaman minuutin palkkailin jokaisesta katseesta, se alkoi hakea kontaktia huomattavasti paremmin kuin yleensä.

Essi sitten:
Essi osaa seisoa. Essi ei osaa muuta. Vahvistimme tätä taitoa ja otimme mukaan kärsivällisyyttä. Tassujen piti pysyä paikallaan, vaikka nami alkoikin lähestyä nassua.

Urpo:
Märkää, varovaista ja anteeksipyytelevää räkää. Otettiin seuraamista. Sitä sai tosissaan kannustaa ja palkita, jotta se liimautui oikealle paikalle. Liikkeestä seisominen oli kammottavan hirveä esitys. Urpo tuiskahti maate pienestäkin vinkistä. Kutsuin sen aina jatkamaan seuraamista. Avustin aluksi pikkuriikkisen käsimerkillä. Kun pääsin ekan kerran palkitsemaan, koira ymmärsi pikkuisen jotta mistä on kyse. Vapautin sen kentän reunalle onnistuneiden suoritusten jälkeen. Urpo purki lataamaansa energiaa ja teki itselleen tyypillisiä spurtteja reunalle. Kutsuin sen joka reissulta eteen istumaan ja palkkailin siinä. Ei osaa vielä siirtyä pelkällä käskyllä vierelle. Treenin lopussa Urpo hengitti kuin palkeet ja kita roikkui polvissa. Jotensakkin sillä oli rankkaa.

Ilona:
Ilona tyhjensi Frolic pussin Urpon treenivuoron aikana. Joten se sai tulla ulos helteeseen ansaitsemaan varastelunsa hedelmät. Ilona ei ollut yhtään innoissaan ja mie lähinnä vaadin sen tekemään asioita. Se meni maate liikkeestä kun piti seistä. se ei lähtenyt luoksetulossa mun luo ku toisesta käskystä ja silloinkin lönkötellen. Se ei seurannut ja seuraamisessa pysähdyksessä jäi viereen vaan seisoskelemaan. Pakotin sen hiukan toimimaan ja telemään niin ku minä halusin. Silmistä paistoi jotta "elä mamma skitsoo, mulla on kupu murkinaa täynnä.burb". vein sen sitten sisälle. Maasta se silti yritti nuohota jotain syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti