tiistai 10. kesäkuuta 2008

kaikki tokoili


Essi tokoili lyhyesti ja tässä kodon lähellä olevalla parkkiksella. Ensin se hyppelehti ihan kiihkona makupalojen perään, mutta muisti sitten mitä tarkoittaa istu.
 Essin kanssa on harjoiteltu yli vuosi sitten perusasentoa, silloin se vaikutti ihan epätoivoiselta jutulta. Nyt Essukka intopinkeenä tuli vierelle ja istui siinä. Hetken jopa malttoi rauhoittua saadakseen namin.
Otin myös istumista johon yhdistin vasemman käden viennin pään päälle. Sain Essin (maailman rauhattomin koira) odottamaan jopa 3 sekuntia istuallaan!!!

Illemmalla oli toko kentällä.

Urpo kukkaiskoira ensin.
Urpolla oli ohjelmassa liikkeestä seisomisen kertaamista. Otin aina muutaman askeleen ja pysäytin sen STO käskyllä. Palkitsin hyvästä paikallapysymisestä. Kun seisominen näytti luontevalta mentiin hypylle.

Käskyllä HOP ja silmämunien muljauksella Urpo lähti hypyn yli ja STO käskyllä pysähtyi.
Muistin esteen jälkeen jotta ei urpo mitään HOP käskyä osaa. Otin uudestaan ja katsoen estettä sanoin AITA. Urpo varmisteli naamanilmeistä ja leiskautti sitten hypyn yli. Pysähtyi STO käskyllä, mutta tuli hiukan esteen viereen vinoon. Sittenhän mie muistin että tämä oli urpolle toinen kerta kun se esteen näkee.. ups ups.. laitoin siis namin suoraan esteen taakse ja hypytin Urpon vielä kehdesti. Hyvin meni ja ja oikealla kohdalla oltiin.
Urpo otti nättiä seuraamista ja mie palkkasin sitä siitä. Otin paikalalmakuun. Poika oli levoton ja vitsikkäällä päällä. Heilutti häntää, korvia, koko kroppaansa. Se tavallaan pysyi paikallaan.Ensimmäisen luokseryntäyksen ja EI:n jälkeen. Se luikerteli maata myöten ainoastaan pari omaa mittaansa eteenpäin. Joka luikerruksesta kävelin sen taakse mitään sanomatta, kutsuin sen vierelle ja laitoin uudelleen paikallamakuuseen. Aika alkoi joka palautuksen jälkeen uudestaan. Urpo taisi vaatia kolme tai neljä palautusta, sitten sen naamasta näki että se luovutti. Sen jälkeen poika makasi maassa nätisti sen 2 minuuttia ja sai palkan oikeasta työskentelystä.

Minttu nouto-kaukot-pysäytykset-hyppy
nouto oli täydellinen. Heitin sille palkkioksi kapulaa pariin otteeseen. Lopussa pyysin sen vierelle, laitoin kapulan suuhun OTA käskyllä. silittelin korvia ja lopulta otin kapulan itselleni.
Kaukot sitten. matka 5 metriä istu-maahan-istu onnistui täydellisesti ja rauhallisella välityksellä. Kehuin sitä rauhoittavalla äänellä jokaisesta onnistuneesta asentomuutoksesta. palkan sai minulta viimeisestä istumisesta. Laitoin Mintun maahan ja heitin taakse palkan. 5 metrin päästä nostin sen istumaan käsimerkillä ja käskyllä, vapautin namille.
Sitten pysäytetty luoksetulo. nami taakse. matka kohtuullinen. noin 10 metriä. pysähtyi kohtuullisen nätisti käsimerkillä, vapautus namille, jonka löytämisessä piti hiukan avittaa. Otin perään toisen, se onnistui täydellisesti.
Otettiin istumista. Minä liikuin ja sanoin istu. oikeasta asennosta Minttu sai palkan. Tarjosi kokoajan maahanmenoa. Kiira alkoi naksutella ja alkoihan sieltä irrota istumista.
Hypyllä menin esteen vasempaan reunaan. Minttu hyppäsi yli ja kiersi esteen oikean reunan taakse. Istu käskyllä istui. kävin antamassa namin. Vierelle käskyllä minttu hyppäsi esteen ja tuli viereen. Siinä oli reenit. Seuraavalla kerralla (jos muistan) mintulle nami alustalle esteen taakse kauemmas. Päästäisiin eroon ikävästä esteenvierelle kiertämisestä.

Ilona: seuraaminen-hyppy
Ilonalla miljoonasti virtaa. Hyppy täydellinen.
seuraamisissa kiljuu kuin pistetty sika. Minulle ohjenuora. RAUHOITU!!!! eli mun pitää olla rauhallinen, sanoa seuraa rauhallisesti ja lähteä liikkeelle rauhallisesti. palkka vasempaan taskuun, josta se kaivetaan hitaasti suorituksen aikana esiin. Ilona keskittyi, oli kontaktissa ja haukkumatta. Namin kaivuun aikana se tiivisti seuraamistaan aj oli edelleen hiljaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti