perjantai 9. marraskuuta 2012

snii Nikidi dii aksaa + porot duunaa

Niki kääpiösnautserin ensimmäinen ohjattu pienryhmätreeni.
Mein ryhmä on ihan superkiva. Kaikilla on suhteellisen alkava ja perusteissa oleva nuori koira käsissä. Kaikilla on avoin mieli uudempia opetustekniikoita kohtaan.

Nikin kanssa mentiin suoraa putkea ja mutkaputkea.
Mutkaputki hämmensi ensin. Koska Niki on kääpiösnautseri, en alkanut suurempia kikkailemana vaan työnsin sen putkeen, suljin putkensuun kropallani ja lopulta käänsin sen naaman kohden ulostulosuuta, missä Riikka oli palkkauskupin kanssa. Tadaa ja niin se oppi mutkaputken.

Jos porokoira on kuin rubiikinkuutio (Sellainen jota pohdit ja vääntelet ja kääntelet.. monimutkainen ja muuntautuva muttei tosiaan helppo) on kääpiösnautseri sellainen maalattu puinen lastenpalikka.( Ei liikaa säätömahdollisuuksia, mutta hyvin yksinkertainen ja toimiva. )

Näiden putken kertausten jälkeen lähdettiin vaikeuttamaan. Niki ei pysy vielä paikallaan, niin Riikka piti sen lähdössä. menin putken puoliväliin ja kutsuin suorittamaan. siitä lähetin mutkaputkeen ja tein itse puolenvaihdon eli takaaleikkauksen.

Vikalla kierroksella juostiin leveää kujakeppikujaa jossa oli verkot. Suoraviivaista ja kivaa. Niki tekee sitten jotain oikean pujottelun kaltaista joskus vuoden iässä, ei yhtään aiemmin. Minen ala katsomaan että rikkooko se joitakin kasvuosia kyynäristä tai nitkauttaa olat rikki. Tavoitteena kun on niin nopeasti suoritetut kepit kuin vaan ikinä mahdollista.


---------
Tän jälkeen treenattiin tunnissa kuusi porokoiraa. vain kolme oli mun.
Mehmetille kujakeppejä. oli ihan super. tässä se on pakko alkaa viedä opetuksessa eteenpäin.
Nyt oli vähän vajaalla koiran leveydellä, jotta joutui vähän jo nitkuttamaan puolelta toiselle.

Toka kierroksella Mehmet teki tokoseurailua, peruuttamisen tarjoamista, putkeen rynnimistä ja Maltin lelun varastamisen jälkeen leikkimistä.

Minttu teki ohjatun suuntia. Silmien kääntäminen haluttuun kapulaan ennen muuta ohjausta toimi. Toyota ja Lada tuli onnistuneesti tehtyä kolmesti/suunta. Sit Minttu teki putkella luoksetulon stoppeja ja oli överimahtava.

Tyyne teki puomille kontakteja ja asennetta ja kepeille varmaa loppuun asti suorittamista, siitä huolimatta että jättäydyin taakse. sen kanssa aloitettiin myös hallissa leikkiminne. Palkkana se ei vielä toimi, mutta leikki sujuu jo muksasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti