keskiviikko 21. marraskuuta 2012

IKKJ Neiron koululla

Neiron koulu on vielä siedettävän matkan päässä. Sinne ajoi vain 40 minsaa/sivu.

Ensin paikallaolo piiiiitkässä rivissä. Joku kymmenisen koiraa tais olla rivissä. ehkä 11. Hyvin lähellä toisiaan, jonkun puolentoista metrin päässä. Pysyin näkyvillä sillä rivin toisessa päässä häiriköitiin aika rankasti. Mehmet pysyi kuitenkin aika hyvällä fiiliksellä. Puolihuomaamatta alkoi heiluttaa peppua ja huomautin siitä heti. Lopun aikaa pysyi paikoillaan, mutta oli vähän huonommalla fiiliksellä.

Mehmetin eka kierroksella otin alkuvalmistelun, kutsuin siitä perusasentoon ja askeleen jälkeen palkkasin. Siitä kokeenomainen luoksetulo. Joku rekka tuli pörräämään kentän reunalle, ja Mehmet häiriintyi siitä. Tuli kuitenkin luo hyvällä vauhdilla kun hoksasi että pitää tulla. Perusasento meni vähän häiriön tuijotteluksi. autoin vierelle ja palkkasin vain kehuilla. Siitä sitten jällee perusasentoon ja askeleen jälkeen palkakus. Kierroksen loppuun vielä alokasluokan luoksetulo palkattuna. Tän kierroksen aikana ja jälkeen ja välissä Mehmet oli riehakkaan iloisella ja hyvällä fiiliksellä.

Mehmetin tokalla kiekalla tehtiin ohjattua normimatkalla. Tosin käänsin sen viennin jälkeen vain selin kapuloihin, en treenannut merkkiä ollenkaan. Vasemmalta haki kauniisti ja hyvin.
Oikeaa ei tajunnut ja rynni keskikapulalle. sain kieltää aika hyvin, sillä se ei näyttänyt tietävän mikä on stop sanallisena käskynä. Tokalal yrityksellä meni jälleen keskikapulalle. Kielsin hyvin voimakkaasti ja menin lähelle irrottamaan kapulan suusta. sitten ohjasin läheltä näyttäen oikealle kapulalle. Kun nosti oikean puhkesi riemubileet! Mehmet vapautui ja ilahtui tosi hyvin.


toisena treeninä tehtiin seuruuseen häiriötä. Selkeät houkuttelut kutsut ja vierellä kulkemiset tuntuivat hurjilta, mutta niistä Mehmet selvisi kunnialla. Se suorastaan kasvoi tämän jälkeen kehuista. Kolme pätkää tätä oli hienoja kaikki. Viimeiseksi tein muka helpotetun ja kiersin hiljaa paikallaan olevia ihmisiä. Siinä Mehmet halusi pälyillä ja oli epävarmempi. sen jälkeen se ei myöskään vapautunut kehuista niin hyvin. Pikainen uusi käsky peruuttamaan ja siitä palkka ja kehu, nostivat Mehmetin ajattelun suosta. Ns staattinen häiriö on näköjään mehmetille yllättävän hankala. Tää oli hyvä huomio.


Minttu eka kierros.
ruutuun valmiille pallolle. Meni hyvin ja palkkautui hyvin.
Sit muutamia tyhjään. Meni hyvin perille saakka ja pysähtyi itse oikeaa kohtaan. yhdellä lähetyksellä sössin itse aj ei mennyt kunnolla. Siitä seuraavalal jäi etureunaan mutta odotin. Minttu hoksasi mokansa ja siirtyi itse oikeaan paikkaan. Rynnin kehuen ruutuun ja paiskasin pallon sinne. Samalla tiputin salaa vihreän pallon takareunaan. Viimeiseksi lähetys pitkältä matkalta ns tyhjään ruutuun. Minttu meni hyvin aj suoraan, meinasi jäädä keskelle ruutua ja oli jo kääntymässä, kun se bongasi lelun ruudun takaosasta. Se yllättyi iloisesti ja leikki hyvän tovin vinkulelulla.

Toka kierroksella nenulia.
10 kapulaa. Minttu lähti metrin päähän ja haisteli maata. Käskin sen tulla vierelle ja lähetin uudestaan. Stoppasi taas puoleenväliin ja patistin sen tiukasti hakemaan nenulia.
Haisteli hyvin ja rauhassa, myös nenä vinossa maata. Toi oman.

Tokalla meni hyvällä vauhdilla, tosin rauhallista laukkaa kapuloille. Haisteli maata ja välillä kapuloitakin. Oli kuitenkin epätarkka ja toi oman viereisen. Olin koskenut taas vain suht varovasti mutta silti se napapsi ilmavainuisesti oman vierestä kapulan. Toi sen mulle ja lähetin hakemaan uudestaan. nyt toi oman, mutta ottaessani tiputti maahan. Säätö plus plus..

Ohjattua sitten ja pelkkää vasenta. Eka persiistä. toka paremmin, mutta koukkasi melkein keskikapulalta ja kaarsi juuri ennen omalle kapulalle. No toi sentään sen toivotun välineen toivotusta suunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti