perjantai 23. joulukuuta 2011

Me tarvitaan Kiiraa + loppuvuoden vika korkevire


Korkeavireeltä oltiin varattu tunti Kiiran kanssa.


Tyynelle putki-rengas-keinu yhdistelmää. rengasta vaikeistakin kulmista ja niin että mun asemointi muuttui. Vähän keppejäkin, ne oli edelleen hankalat. Semmonen 5-10 minsan rykäisy.Mehmet:

Ensin katsottiin "seuraamista". pääsin perusasento treeniin asti.

Mehmet tökkii härskisti mun kättä. Se myös menee maahan tai tulee huonosti sivulle. Vierelle ei tarkoita sille nyt oikeaa asiaa. Kiiralla oli naksutin ja se naksutteli oikeista kohdista. Eli kun Meme oli vierelläni ja katsoi minua rauhallisessa kontaktissa. Selvensi mulle hyvin tuota perusasennon levottomuutta.Noudossa Mehmet pysyy ihan nätisti ja odottaa luvan lähteä hakemaan. Sille on kehkeytymässä mintun tassullametsästys maneereja.. joten testailtiin ja katsottiin mitkä siihen vaikuttaa. Kuollutta kapulaa jahtaa vähemmän, mutta jahtaa silti. Korokkeen päältä poimii varovasti. esineiden ja asioiden lähellä jahtaa, ne ei hillitse sitä yhtään. itse kapulan suuhun poimimisen on vielä hieman epävarma toiminta vauhdista. varmaan osittain siksi se kokee tassuilla pelaamisen hauskana. kiira asetti kapulan siivekkeen taakse ja minä vapautin hakemaan. Ryntää lujaa kapulalle mutta keskittyi paremmin poimimaan.

Olen siis taas oikonut perusasioiden opettamisessa. En ole tehnyt lyhyeltä matkalta poimimisia ja palkannut niistä. korkeintaan sellaisia hätäisyyteen kannustavia pikaisia tiputus nostoja.TAUKO jonka aikana betonipossu Sinna teki.Tokalla kierroksella Mehmet kiersi kahta siivekettä. Molemmat suunnat onnistui hyvin. mun oma ohjaus siivekkeelle oli loivempi oikealta ohjattuna, kun korjasin sen löytyi vauhti myös sinne. Lelupalkkasin pinkillä turkiksella. Mehmet leikkii ja riekkuu hyvin yksinään.

Otin minilyhyen paikallaolon. Jättö oli hyvä, meni jo pelkästä käskystä maahan. Myös pysyi hyvin ja paluu oli hyvä, Käskystä nous hienosti perusasentoon. Siitä samantien luoksepäästävyys. ensin erehtyi, sitten alkoi paremmin keskittyä ja pysymään vieressä ja kontaktissa jopa.Häiriö makuu

olin lähellä. Kiira ensin kuopsutti maata pariin otteeseen ja höpisi tontuista. Mehmet sortui alkuun, kunnes hoksasi mistä on kyse. sitten se yritti kovasti.

sit Kiira pomppi kyykkyhyppyjä mehmetin ohi, hyppi sivulla ja kahisutti takkiaan, meinas kävellä memen yli (sitä ei kestänyt) Sit hipsutteli ihan memen vieressä molemmilla puolilla. ihan takaa meneminen oli vaikea. Mehmet varmaan vähän pelkäs et sen hännän päälle tallataan. Sit kiira huikkasi kerran iloisesti "mennään" sen se kesti kun nami oli lähellä. öögasi kuitenkin kiiraa. Hyvin hankalaa Mehmetille, mutta kesti ja pystyi ja yritti. yhdessä välissä piti nollata ja esitellä että Kiira on ihminen ja ihan jees tyyppi, vaikak pamauttikin kädet yhteen kahisten ja loikkasi ilmaan. Ei pahoja fiiliksiä ja nyt on kerrankin rauhallinen koira kotona.


Mitä tänään opittiin. Mä tarvitsen Kiiraa useammin silmiksi. Mikään ei korvaa silmäparia joka tuntee sut, sun maneerit, sun koirat ja tyylin kouluttaa + sen mihin päämäärään tähtään ja millä keinoin.

Mä puhun uskomattoman paljon käsilläni koirille, sitä on hillittävä. Onnistuin olemaan rauhallisempi ja selkeämpi koiralle. Väliajoilla täytesanoiksi ja kielloiksi ei saa käyttää koiran nimeä. Mieluummin äp äp. ja lähelletuloon ja huomioon vaikka heleä tule, tänne tms.


 


------------


Korkeavireellä vika treeni 2011Mehmet

ruutu, ei tajua paikkaa ollenkaan. on jo täysin targetin varassa.. ei edes yritä kunnolla. Tarjoaa kartioita merkkeinä.

kiertoja lelupalkalla, sinkoaa vähän minne sattuu, mutta fiilis on hyvä. syöksyy nopeammin leluun kiinni, kuin mitä irtoaa kiertämään.

seisomista, pysyy paikoillaan hyvin. kuitenkaan ei kunnolla tajua että seisominen on tekemistä.

putken kautta seisominen, yrittää joka kerta maahan. ei irtoa putkeen kunnolla kun menee epävarmaksi mitä putken jälkeen tapahtuu. lelupalkkaus putken jälkeen. pysähtyi silti putken suun jälkeen haistelemaan ensin maata.

paikallamakuu, eka kerta kauenpana. suht lyhyt. onnistunut kuitenkin.Minttu

ruutu, ekalle lähti innoissaan, mutta kohden ei ollutkaan tarkkana mielessä. meni zetan mallisella linjalla ruutuun. tein välin muuta ja tokalla se meni suoraan ja täydellisesti!

lyhyitä seuruupätkiä lelupalkalla. Innokas mutta teknisesti riittävän hyvä. Sopivia motivaation nostatuksia.

liikkeestä istumisia. katsoin eteenpäin, vilkaisin että istuiko ja viskasin oikealla kädellä kuivatun lihapullan Mintun taakse. vapautin samalla kun se kuuli napsahduksen maahan. Alkoi sujua tosi hyvin.

kiertämistä. Mintulle vähän hankalaa, mutta aika toheissaan se teki mitä pyydettiin.

Paikalla istuminen. pätevä.Tunnin mittainen aika oli liikaa yksin. ehdin väsyttää molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti