tiistai 4. syyskuuta 2007

Kova treenipäivä Ilonalle


Ilona tarvitsee huomenna lepopäivän. Kolauttakaa vaikka kengällä, jos näette meidät treenaamassa.

Ensin agilitytreeni: Esteinä oli pelkkiä aitoja. viisi erilaista ohjausharjoitusta. Erittäin kehittäviä ja hyviä. Ilona alkoi väsyä hiukan fyysisesti.Viimeisessä harjoituksessa tehtiin aina yksi este enemmän eteenpäin. Palattiin taas alkuun ja taas silmukkaa yksi pitemmälle. Ohjaus/kunto harkka siis...

Puolen tunnin tauko auton perässä. Sitten mie bongasin koirakentällä tokon hyppyesteen.
Treenattiin hyppyä. Ensin palkka esteen takana kupissa, sitten joku muu kuin mie vei sen palkan, sitten palkka vietiin maahan ilman alustaa. Ilona oli oikein pätevä ja topakka. Se Osasi hypätä ilman käsimerkkiä. Pysähtyi heti esteen taakse ja katsoi minuun. Seisoi niillä jalansijoillaan. Vapautin sen useimmiten suoraan seisomisesta. Pari kertaa laitettiin istumaan.

Ilona oli vireä, innokas ja taitava.
Kentällä oli noin 30 touhuavaa koirakkoa. Tokoa, erilaisia tokoliikkeitä, ringissä seuraamista yms. Toisella puolella oli agilityn harrastelijaryhmä treenaamassa. Tähän väliin otettiin paikallamakuu. Kaverina Janku, joka harkkaa avoimen kaavaa. Minuutti 45 sekkaa ja Janku lähti paikalta. Palasin yhtäaikaa palkkaamaan Ilonan. Jätin sen maahan "paikka" käskyllä. Sen jälkeen Ilona pysyi vielä kolme minuuttia.
Ilonaa kehuttiin rauhallisen näköiseksi. Omasta mielestäni se oli valpas ja huomioi tapahtumat, kuitenkin ollen kropaltaan rento. Todella taitavasti Ilona käyttäytyi.

Lisäksi otettiin pari liikkeestä maahanmenoa, seuraamista (Upeaa!!!) ja pari liikkeestä pysähtymistä. HIukan meinasi mennä sekaisin maahanmenon kanssa. Lopuksi vierelle perusasentoon ja siitä sai syödä makkarataskun tyhjilleen.

Takana siis todella pitkä ja raskas ja onnistunut treeni päivä. Kentällä oltiin puoli kuudesta kahdeksaan. Ilona teki hommia melko tasaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti