sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hanna korjaa kaiken

Miks munki etunimi ei vois olla Hanna? Ehkä sit osaiski jotain :D

Hanna Löytynoja tuli taas ratkomaan mm kaikki meidän ongelmat.

Mehmet:

Mehmet pitää simppelistä suoraviivaisuudesta. Se ei tule kyseenalaistamaan tai tympiintymään, kuten poroeläin yleensä. Ehei, se saa varmuutta siitä mitä se varmasti tietää osaavansa. Se toimii siis kuin uros.

Mehmetille ehdottomasti paras palkka kehun lisäksi on ruokakuppi. Se ongelma on ollut simppeli. Jos kuppi on maassa, Mehmet suuntaa kaikki ajatuksensa siihen. Se jähmeilee, hyytyy ja tarttuu kiinni kuppiin. Voi myös väistää sitä ja koomailee. Jos kentällä on jotain muita esineitä, kuppeja tms. Mehmet pälyilee niitä ihan yhtä epäluuloisena kuin palkkakuppia. Aiemmin meillä oli ajanjakso jolloin Mehmet tuijotteli esineistöä ja tarttui niihin kiinni. Silloin se ongelma juontui esineiden kautta saatuun palkkaan. Se koitti kyttäillä kaikkia tilaisuuksia ansaita palkan. Sen jälkeen on tullut karsittua liika yritteliäisyys pois (puolivahingossa) ja ongelma väistyi.
Nyt sama näkyy kaikenmaailman esineistön tuijotteluna. Kieltäminen pahentaa asiaa ja sen suorittaminenkin hyytyy. Siinä vaiheessa me näytetään yhessä hakatulta ja tuskastuneelta.

Kotona olen tehnyt ruokakupin edessä perusasennon vaatimista. perusasentoon vääntäytymistä ja perusasentoon tuloa vaikka oltaisiin selin kuppiin.
Hallilla on reunalla ollut kuppi. Poispäin menee hyvin, kuppia kohden mentäessä huomio hajoilee.
Koitin myös kuusi kuppia joissa kaikissa oli herkkua. Sekään ei ollut hyvä. vahvisti pikemminkin että kyttäily kannattaa.

Mut kyl se on ajattelu joka kannattaa.
Nyt laitettiin yhteen kuppiin tiettyyn kohtaan kisumisut.
aloitettiin helposta ja työskenneltiin kaukana kupista. Sopivan hyvästä työstä sai palkkauksena juosta luvalla syömään kisumisut.

Metallikuppi ladattiin uudella kisumisulla ja siroteltiin kenttä täyteen tyhjiä muovikuppeja.
Seurailtiin monin käännöksin ja vaihteluin kauempana kupista, mutta lähellä häiriökuppeja.
Hyvästä työstä sai vapautuksen kisumisulle. kivasta yrityksestä sai vavisteeksni kehun ja maksanamin seuraamiseen.

Äärimmäisen hyviä huomioita oli että palkka saa olla aina niin että Mehmet tietää missä se on. Se ei sinne karkaa ilman lupaa.
Vaikean häiriön kohdalla voi tehdä jotain paikallaan olevaa käännöstä tms, joka on helpompi hallita. Palkka siinä vaiheessa kun lähdetään poispäin häiriöstä. Silloin on jo selvitty häiriö ja tehdään parempaa suoritusta. Tällöin palkka ei oikeastaan lataa merkitystä häiriöesineelle. (kuten ennen oli esineistön kautta saatava palkka)

Ylipäätään Mehmetille toimii se että se tietää minkä palkan se saa. Se ei kyttäile palkkaa, jos on varma mitä tekee ja että lupa tulee satunnaisessa kohdassa. Yllätyksellisyys enemmänkin ahdistaa ja luo epävarmuutta. Palkkauskohta/aika voi vaihdella ja olla yllätyksellinen, mutta palkkaustapa olis hyvä pitää rutiininomaisena. Rutiini tuo turvaa. 

Pähkinänkuoressa Häiriö + kuppipalkka:
Palkka yhdessä paikassa, (ei varasta sinne) on kuitenkin hieman huolissaan jos joku toinen lähestyy palkkaa.
Häiriökupit pelkkää häiriötä. (aina tyhjiä)
Seuruuta hankaliin kohtiin, palkkaa kun hankala kohta on ohitettu. 


Jäävät
Palatessa liikkuu mukaan ja on huolissaan että astun päälle.
Ratkaisuksi otan kupin mukaan. Kun käännyn ja lähden palaamaan kohden, asetan muutamanmetrin päähän Mehmetin eteen kupin. Palaan siitä sitten ensin takajalan kohdalle ja siitä perusasennon kohdalle. Mehmetin pitää jäädä esim seisomaan, ei perusasentoa. Palkaksi vapautus kupille.
Jos ei pysy asennossa, asento korjataan.

Paikallaolojumitus
Ei kannata kiinnittää sen suurempaa huomiota. Palkata onnistumiset extraherkulla.
Ongelma kun on että keskittyy tekemään niin voimakkaasti asiaa x ettei kykene vastaanottamaan ekaa käskyä.
Esim evl käskytyksissä keskittyy ettei reagoi vieraiden käskyihin, eikä sitten reagoi minunkaa käskyyn.
Tai pitkän paikallamakuun jälkeen ei nouse käskystä kun keskittyy joko olemaan reagoimatta muiden käskyihin tai focusoi pysymään maassa.

Ruutu
Aika hyvällä mallilla
Lisää etäisyyttä.
Target aikalailla kokonaan pois. Siinä vaiheessa kun liittää merkin ruutuun voi sen laittaa muistutukseksi/avuksi.
Muistaa siirrellä ruutua ja vaihdella myös lähetyskulmaa, jotta se oppii hakemaan ruutua silmillä.
Pidennä matkaa ja sano stop avuksi pitkältä matkalta.
Palkka juoksutetaan ruutuun. Jos mehmet liikkuu, siitä huomautetaan. ruudussa tulee pysyä vaikka palkkaa tuodaankin.

Loppuosaan käsky + samantien lähdetään juoksemaan pois. Palkka reiden vierestä niin että saa sen vain kun tulee tiiviisti ja röyhkeästi vierelle. Saadaan heti oikea asenne.

Merkin liittäminen
Koira siirretään merkille. Target ruutuun. Lähetetään Mehmetin läheltä ruutuun. Oma katse ensin ruutuun, sitten käsi + lähetys. Jos ei lähde varmasti rutuun, juostaan mukaan targetille näyttämään. Peruutetaan pois ruudusta ja palataan palkkaamaan.
Pitäis olla yksinkertainen ja selkeä tapa möhmetille.

Nyt reenitään ihan kapana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti