torstai 18. elokuuta 2011

Riikka Pulliaisen koulutus elokuuRiikan koulutus

Mehmet ja nouto.

Mehmet otti kapulan ja hillui ympäri tapporavistaen ja juoksennellen.

Palattiin siis perusteisiin.

1.Kapula suuhun, pidä kapulasta kiinni. koira irti-palkka.

2.Kapula suuhun, irrota kapulasta, pidä käsi kapulan vieressä, ota kapulasta kiinni. Koira irti-palkka.

3. Kapula suuhun 5cm alempaa, nosta kättä kapulan vieressä 5cm, ota kapulasta kiinni, kun koira nostaa kapulan. Koira irti-palkka.

jne.. kunnes kapula maassa. Tässä vaiheessa aletaan häivyttää kättä.

Sitten kapula tassujen eteen ja pyyntö nostaa kapula mulle. Lisätään pikkuhiljaa matkaa.

Kun tuo pitkältä matkalta kapulan tassujensa edestä, lisätään kulma kapulalle tuloon.

Mehmet seisomaan häntä muhun päin kapulan viereen, pyyntö tuoda.. ja kappas.. se poimii kapulan takaa kiertäen. Tätä kohtaa voi pilkkoa enemmän.

Lisätään mehmetin ja kapulan välimatkaa, kunnes lähtee hakemaan kuolleen kapulan perusasennosta.

Heittoharjoituksia erillisinä maltti harkkoina, joissa se ei pääse rallaamaan.Myös lelulla leikkiminen mun kanssa, ei yksin hömpötellen.

Mehmet ja tunnari

laitettiin yksi mun hajuinen kapula maahan. Mehmet otti sen vasta pitkän mietinnän jälkeen. Siirryttiin laudalle. Pitkän mietinnän jälkeen ja muutaman yritä ja epäonnistu ja yritä ja onnistu.. kokeilujen jälkeen Mehmet alkoi käyttää nenää löytääkseen laudasta sen irtonaisen.

Lisää Mehmetin etäisyyttä kapulalautaan. pysy itse siinä vieressä.

Kun tulee vauhdilla ja rauhoittuu nuuskien löytämään oman, voidaan ottaa toiseen suuntaan irtokapuloilla testi. Myös siinä suunnassa minä olen kapuloiden lähellä.

Lopulta mun etäisyys kapuloihin kasvatetaan, kun sujuu.Minttu ja miljoona tunnarikapulaa

Tehtiin Mintulle Riikka Pulliaisen johdolla tuo miljoonan kapulan tunnari. Mintullahan on kaksi vaihtoetoa. Depressiivinen laama tai hullunkiilto silmissä posottava, tassuilla pelaava kapuloiden heittelijä.

Ideana laittaa monta-monta kapulaa maahan levälleen ja viedä sinne yksi merkitty oman hajuinen. Ainoa mitä sanon on iloinen ”nenuli” ja väärät otan vastaan neutraalisti. Jos Minttu totaalisesti jäätyy.. odotetaan riittävän pitkään. Autetaan kävelemällä lähemmäs omaa ja näyttämällä käden kaarella ja sanomalla ”nenuli”. Aluksi hillutaan välittömästi kun se oikean löytää. = jumalattomat bileet ja juhlat!Depressiosta aloitettiin. Kärsivällisellä "nenuli"ttelulla saatiin käteen vain 6 väärää ja 3 oikeaa. Jokaikisellä toistolla Minttu lähti enemmän kakopäisenä kapuloille. Tipahti nopeammin nenätyöskentelylle ja ilahtui silminnähden enemmän oman löytäessään. Ihan mahtavaa.Riikka sano Mintulle neuvoksi että ensin vähennetään kapulamäärää. Kun se menee hyvin 5 väärällä ja 1 omalla. Läväytetään taas kaikki 60-100 kapulaa kenttään ja liikkuri vie sen kapulan. Sitten liikkurin kanssa samat kuviot.

Ja koska Minttu kilahtelee niin helposti, tuli ohjeeksi tehdä noutotreeniä ennen tunnaria. Se kun tulee muuten olemaan vähän haastavaa kokeessa. Muut pääsevät varmaan vähän vähemmillä kommervenkeillä.. Minttu on vaan vähän.... Minttu. :sikalovena:Minttu ja ruutu

takaisin perusasioihin vol.. 2 ziljoonaa.

Määrittele ruudusta just niin tarkka paikka ku mihin sen haluat. Eli targetin kokoinen paikka, jota käyt näyttämässä. 1 ja 2 metristä meni hyvin. 3 metristä jäi 30cm liian eteen.

Jos menee suoraan ja heti oikeaan paikkaan -> kunnon palkka

Jos menee vaikeasti, mutkitellen, jää vajaaksi tms-> huomautetaan, viedään oikeaan paikkaan, lievä kehu.

takaisin lähetyspaikalle, uusi näyttö ja uusi käsky.

Jos ei onnistu niin matkaa lyhennetään niin että onnistuu.

Lisäksi voi tehdä pallopalkalla ruutuunlähetystä sen ilon vahvistamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti