sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Marko Vuorenmaan tokoseminaari hurttahallillaMarko Vuorenmaan tokoseminaarista huomioita, olin vain kuuntelemassa.

PAIKKAMAKUU

Kiinnitä huomio omaan eleettömyyteen. Käskyä annettaessa päätä ei saa kääntää koiraa kohden. Katse eteenpäin. Jos koira tarvii apuja, mieluummin notkistus polvista ja kädellä merkki.

Ei koskaan lisäkäskyjä/korjauksia. Korjaamisesta van kehu ja heti vapautus. Jos korjaamista ei halua tehdä ollenkaan tehdään heti vapautus. Palkkiotta jäänti ja uusi yritys, mielellään helpotettuna. Ei hinkata vääriä toimintoja, jotka usein johtuu ohjaajasta.

Eli ekalla käskyllä toiminnasta vain palkka.

Haisteluongelma. Makupala jalkojen väliin. Pää ei saa laskea. Nami poimitaan pois ja koira palkataan toisella namilla. Ei koskaan saa poimia maasta jalkojen välistä sitä.

OHJATTU:

Piirroksessa oleelliset. Merkin suhde ohjattuun/ruutuun. Kun menee hyvin merkille, saa palkkioksi jatkaa liikkeen ruutuun asti. Huonosti menneeltä merkiltä ei koskaan lähetystä jatkamaan.


RUUTU

Hänen tapansa oli opettaa markkerilla. Markkeri opetettiin niin et iso markkeri oli maassa. Kun koira astuu päälle naks. Siitä palkkaillaan. Koira asetetaan markkerille seisomaan ja mennään itse kauemmas. Kestoa lisätään ja markkerista tehdään rauhallinen paikka seistä. Palkka ei ihmisen suunnasta, vaan heitetään esim taakse tai ihminen palaa palkkaamaan koiran markkerille.

Ei kyllä aavistustakaan että millä sen markkerin häivyttää sitten. Vaikutti että bc:llä ei häivytetä. kokeessa sille vissiin annetaan käsky ennen kuin se etsii markkerin. Luupääkoiralla sensijaan on se oma tahto. Sen mielestä markkeri kuuluu etsiä, joten en tiedä miten toimis huijaaminen enää toisella kertaa. En kehannut kysyä, bc taitaa kuitenkin tehdä asioita enemmän kyseenalaistamatta.Pilko erillisiksi treeneiksi.

-ruutuun lähetys 1. vauhti lelulla. lelu ruudun taakse. 2. paikka, targetilla.

-ruudussa olo targetilla

-seisomaan jättö, kaukaa käskytys maahan

-maassa olo kävelykaavion ajan, kutsuminen seuraamaan.

-(epäilisin että myös maassa pysyminen kävelykaavion ajan, ilman ettäkoira kutsutaan luo)LUOKSETULO

hyvältä tuntuva vinkki oli piirtää maahan kaksi viivaa puoltoista-2metrin päähän toisistaan. eka viivalla käsky jakoira palkataan jos pysähtyy ennen 2 viivaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti