perjantai 30. tammikuuta 2009

Koomailtu blogin päivityksen suhteen


Urpon kanssa on käyty Jokimaan raviradan parkkiksella ottamassa hiukan luoksetuloa, seuraamista ja jääviä. Kovin on rutiini kaukana näistä.. Tarvitaan aika paljon treeniä että saadaan vielä suoritus varmaksi ja se TK1 haettua.


Eilen otin Urpolle sisätokoa. Se yllätti. Yhtäkkiä se ei kertakaikkiaan tiennyt että mitä tarkoittaa "istu". Se osaa vierelle ja maahan ja seiso/sto. Mutta istu?? mikäistu? perhosiako jossakin? Ongelma havaittu ja keskitymme asian opetteluun. Sisällä Urpo ei malta tehdä tiivistä seuraamista, paikka hämmentää sitä hiukan.


Mintulla otettiin sisällä metallinoutoa. Se hakee innolla, toi kahdella kertaa vähän nyypöttäen sitä hampaissaan. Kolmannella kerralla ote oli hyvä. Lipsumista vierelle tuomisessa. Tarvitsee treeniä.


Luoksetulosta pysäytys maahan. Ensimmäisellä ei lähtenyt edes kunnon raviin. Otettiin uudestaan. Minttu laittoin satasen lasiin ja käskyllä heittäytyi maahan. Matto meni rullalle ja koira oli riemuissaan.


Askelsiirtymiä yritettiin ottaa. Eteenpäin ja eteenpäin ja käännös. Nää toimii jo hienosti, kontakti ja paikka on kohtuu hyvät. Askelsiirtymät vasemmalle on ongelmalliset. heti kun liikahdan Minttua päin se BOING! sinkoaa sivulle. Hakeutuen välittömästi taas vierelle. Ei ihan sitä tyylikästä siirtymää mitä haemme.


Mintun kanssa ollaan myös tehty tahtojen taistelua. Mun mielestäni sen tulee pyynnöstä nostaa puinen kapula maasta. Mintun mielestä se on kurjuuden maksimointia. Parhaimmillaan Minttu seisoi pää riippuen kapulan vieressä. Nenä kiinni kapulassa ja mulkoili. Se ei halunnut. Jätimme ruuan väliin. Seuraavan aamuna otin kupin esiin ja kapulan kanssa. Alukis meinasi temppuilla, mutta kun huomasi että ruoka menee takaisin kaappin.. niin päätti nöyrtyä. Minttu otti kapulan suuhunsa, nosti sitä vähän ja rahjusti luo kuin vanhus. Kehaisin sitä vähän ja heti se oli jousilla. Minttu ansaitsi ruokansa oikein hyvin. Seuraavaksi ei ollut enää mitään laamailuja, vaan Minttu nosti kapulan aj sai ruokansa. Nyt ei olla useaan päivään enää temputettu ruuan kanssa. Tiedän että Minttu osaa, se vain ei halunnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti