sunnuntai 23. joulukuuta 2007

toko treeni ravikilla


Treenailtiin tokoa ewilen ja tänään Ravikilla Kiiran ja Miljan kanssa.
Eilisestä en huomannut mitään kirjoitella..

Tänään:
Ensin otin Mintun autosta ja lähdin leikkimään sen kanssa. Heitin vinkuvan tennispallon ja Minttu toi sen Minulle. Sanoin käskyn maahan, ja Minttu totteli. Naks ja vapautus pallon perään.

Tämän leikittelyn jälkeen Minttu oli hetken autossa. Ravikin reunalla kun oli irtokoira, jolle viskottiin jotain esinettä. Ihan sellaista häiriötä ei toivottu treeneille.

Kun irtokoira katosi, otettiin Mintun kanssa luoksetuloa.

Mie jätin Mintun paikalle, ja menin jonkin matkan päähän. Olin vinossa ja Minttu joutui hakemaan oikean luoksetulopaikan. Kaikkein vaikein oli kun seisoin Minttuun selin ja otin siitä luoksetulon. Minttu ponkaisi eteeni ja lähti vasta siitä etsimän oikeaa paikkaa.

Seuraamis harkkana tällaista: Minttu vierelle. Kontaktista naks ja palkka vasemmasta taskusta. Käsky "seuraa" ja askel eteen. Ensin Minttu ponki eteenpäin ja hyppelehti sitten takaisin vierelle. Keskittyminen ja siistit siirtymät löytyivät toistoilla ja rauhoittumisella.

Seuraamiseen otin pientä silmukkaa. Välillä muutama askel suoraan ja käännös. Silmukalta otettiin liikeestä maahanmeno ja liikkeestä seisominen. Todella kaunista työskentelyä. Seuraamiset oli tänään minimissä. Suoran pätkän seuraamisia pitäisi välttää ennen koetta. Kontaktia ja mutkittelua.

Kaukokäskyjä koitettiin. Olin metrin päässä Mintusta. "istu" käskyn käsimerkkini on liian nopea ja tsäpäkkä. Minttu innostuu siitä ja nousee pongahtamalla ylös. Samalla sen peppu hilautuu puolikkaan rungonmitan eteenpäin. Mun piti oiken ylirauhottaa itteni, niin Minttu teki siirtymät keskittyneesti ja täsmällisesti oikein.

Otin yhden mutkittelevan ja lyhyen seuraamispätkän. Naksautin monta kertaa ilman että annoin namia välissä. Minttu tiivisti kontaktia ja seurasi tiiviisti. Keino on varmasti hyvä, kunhan sitä ei liikaa viljele.

Treeni oli oikein onnistunut. Koira heilutti häntäänsä ja sen vire oli juuri sopiva työskentelyyn. Ohjaajalle jäi hyvä fiilis työskentelystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti