tiistai 4. joulukuuta 2007

Seinäjoen viralliset agility kisat 1.12.Kummallakin koiralla oli hillittömästi energiaa. Ennen ratoja otin muutaman paikallapysymis harjoituksen lämmittelyesteillä. Kumpikin meinasi ensin lähteä, mutta pysyi sen jälkeen paikallaan hyvin.

A rata:


Ilona suoritti ensin. Jätin sen kahden esteen taakse odottamaan. Kutsuin luo. Ilona tuli hyvin, kääntyi siististi putkelle ja hyppi seuraavat aidat hyvin. Kepeillä tuli vitonen, Ilona ajautui väärälle puolelle. Korjasin virheen ja Ilona puikkasi kepit hyvin ja nopeaan. Rengas ja aita meni hyvin. Leikkasin takaa ja yritin riskeeraamalla lähettää Ilonan putkeen. Ilona katsoi minua, huomasi että osoitan putkea ja samantien juoksi sinne. Hämmästyin ihan pikkuisen. Lopun rataa Ilona meni tosi hyvin. Irtosi enemmän kuin treeneissä. Ilona kuunteli minua kokoajan eikä kertaakaan alkanut louskuttaa. Kovaa, tarkasti ja oikein. Ilonan kohdalla pitkä tauko näytti tehneen hyvää.

A-kisasta Ilona sai radalta 5. Aikaa alittui -1.8s. Tulos 5 ja sijoitus 12/39

Mintun vuoro A radalla. Tuli rauhallisesti aloituspaikalle. Kun otin pannan kaulasta, meinasi lähteä. Nappasin niskanahasta kiinni ja ohjeistin napakasti pysymään paikallaan. Minttu jäi hyvin. Jätin sen muutaman esteen taakse ja kutsuin luo. Kolmannelle esteelle sen vauhti oli kiihtynyt älyttömyyksiin, se joutui tekemään valtavan kaarroksen käännyttäessä putkelle. Siitä se sinkoilu sitten alkoi. Minttu sinkosi aidan ohi, mutta pelastui vielä. Seuraavan aidan ohi se ryntäsi ihan suoriltaan. Pysähtyi sen taakse ja kääntyi. Minä jähmetyin paikalleni ja yritin varovaisesti saada Mintun takaisin esteen sivulle ja oikealle puolen. Minttu katseli minua silmät loistaen ja odotti pienintäkin merkkiä. Sitten se loikkasi esteen yli väärinpäin. Minttu kiersi eteeni louskuttamaan. Minä laitoin kädet lanteille ja sanoin "Nyt loppu!" ja siitä eteenpäin rata meni kohtuudella. Irtoamisisssa Minttu juoksi puoleenväliin, katsoi taakseen ja jos varmistavaa käskyä ei tullut tuli takaisin. Parhaimmillaan se jokaisella askeleella käänsi päätä taaksepäin jommalta kummalta puolen. Kyllä me maaliin päästiin, mutta Mintulla oli ilmiselvästi hieman patoutunutta energiaa.

A-radalta Mintulle hylly

Radan vaihtuessa yritin saada Mintulle korvat takaisin ja hyppyytin sitä lämmittelyesteillä. Kovin hyvin se ei irronnut, mutta paremmin kuin radalla. Se myös kuunteli hieman paremmin että minne pitää mennä. Venäytin lievästi nivuseni. Sen johdosta en odottanut ihmeitä seuraavalta radalta.


Taas Ilonan vuoro ensin. Meille tuli täydellisen yhteistyön hetki. Minä näytin minne mennä ja Ilona teki kaiken juuri, eikä melkein. Se ahnehti rataa nopeasti ja tarkasti. Loppusuoralla minä ja nilkku jalkani hyydyimme, mutta Ilona hoiti homman loistavasti kotiin.

Ilona otti ekoissa kisoissaan B-kisassa ensimmäisen nollan -4.29s ihanneajan alituksella! Sijoitus 7/35.

Mintun vuoro: Alku meni hyvin ja siististi. Renkaalle päästessä Minttu roitaisi vähän sinnepäin ja meni välistä. Siitä saatiin 5 virhepistettä. Jatkoin radan hissunkissun ja lönkötellen. Säästelin jalkaani ja otin esteitä varmistellen. Muita virheitä ei tullut.

B-radalta Mintulle 5 ja aikaa ylitty 6.57 eli tulos 11.57 ja sijoitus 23/35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti