maanantai 18. marraskuuta 2013

Niks naks kotijuttuja

Kaivoin niksuttimen ja nampat uudella innolla esiin.

Mehmet teki kosketuskepin tökkimisiä. Ilmeisesti on joskus jo oppinut sen, siihen ei kauaa mennyt. Sitten meni vaikeaksi kun keppi oli sen verran nenän yläpuolella että kurkottamalal ei yltänyt vaan piti vähän ponnata.
Hyvä fiilis, häntä heilui ja Mehmet oli itsevarma.

Rauha makasi rauhassa. Eli ensin vahvistettiin maassaoloa. Naksnaminaksnaminaksnami... pikkuisen pidempää väliä. Joka kerta kun se ponkaisi ylös, katosi mahdollisuus palkkaan. Lopuksi lisäsin häiriötä. Eli oman käden joka heilui sen sivulla, jalat jotka teputti sen molemmilla sivuilla ja pehmolelun joka houkutti iskemään kiinni.
Rauhan pää saattoi mennä juntturaan. Niin keskittynyt se oli.

Kaapo raasu on niin mies.
Koitettiin opettaa sille kosketuskeppiä. Isoa palloa se on mun käteen jo tökkinyt, joten sen ei olisi pitänyt olla vaikeaa. Oli se. Hän LUOPUI ja hetkui ja kiekersi ja tarjosi värähtämätöntä kontaktia ja maahanmenoa ja istumista ja juoksi ympäri huonetta. Keskittyminen on tosi hento tällä jätkällä. Onistui se ehkä vähän paremmin lopussa, kun keppi oli oikein lyhyenä ja melkein kämmenessäni kiinni.

Mintulle naksuttelin kahdelle eri alustalle menoja mun käsimerkin suuntaan. Sillä kiehahti ja keulahti ihan hurjasti. Mut olipahan positiivinen fiilis ns ohjatun suuntien käsimerkkeihin.
Kaukoissa maasta seisomaan se tepsutti eteenpäin, muut vaihdot oli ok. Taas hetkeen ei voikkaan tätä treenata ettei lihakset mene jumiin. (Mintun oma personal erikoisuus, suolen vieressä/osittain kiinni on ontelo joka täyttyy. Sitä jos se varoo mm kaukokäskyissä, se kipeyttää selkänsä. Onteloa ei voi leikata, mutta on se jo kohta 5 vuotta sen kanssa elänyt)

Nita on alkanut oppimisen tien. Se palkkaantuu jo nameista, eli ollaan päästy hurjasti eteenpäin. Se myös motivoituu huomiosta ja tekemisestä.
Vähän hidas se on vielä käyttämään päätään, mutta se yrittää kyllä.
Kosketuskeppiä lyhyellä varrella. Tuli jo ihan tarkoituksella tapahtuvia nenän kosketuksia.
Namilla ohjaten tuli jo aika reippaasti vierelle perusasentoon. Myös yhden askeleen eteenpäinsiirtymisiä. Käännöstä ei hallise teknisesti vielä yhtään. Vierelle pitää ohjata suoralta linjalta. Eiköhän tähänkin oteta laatikkoleikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti