torstai 19. heinäkuuta 2012

Touhutorstai

Neljä poroa autoon ja kentälle.

Pallokorva kaahasi paikalle kans ja päätyi avustamaan mun koirille aksaa pussi esteen pidikkeenä toimimisen verran. Tyyne rallas pussia 4 toistoa. Mehmet opetteli esteen ja lopussa pussi oli jo maassa. Himmee into ja onnellisuus kun pääsi juoksemaan jostaki säkkimäisestä esteestä läpi!

Päivällä piirtelin Mintulle tokon temppuradan ajatuksella että "sitten joskus". No tein tänään. Ensin yllätyksellistä ja sujuvaa seuruuta. siitä sit temppuilemaan. Seisoin keskellä irtorenkaan keskellä ja huidoin ja avustin sieltä.


Seisoin X:n kohdalla.
1. vasemmanpuolimmaisin kapula poimitaan
2. lähetytään ruutuun oikeaan paikkaan
3. kaukokäskyt istu-maahan-istu
4. hyppy
tässä välissä sovellettiin ja Minttu toi kapulan mulle. sitten jatkettiin ilman kapulaa.
5. kierrettiin muurin palikka
6. kahden viivan välissä luoksetulon pysähdys seisomaan.
7. loppupalkkana ruokakuppi

Minttu selvisi hyvin.
ensin otti väärän kapulan, irrotti pitkällistn neuvottelujen jälkeen ja tarttui äkkiä kiinni uudestaan. Kun kielsin otti kapulan ja köpötteli sen kapulan viereen mitä olin osoitellut. Tiputti edellisen pois suusta ja poimi sen minkä halusin. Ilahtui kehusta ja meni suoraan oiken ruutuun.

Kaukoissa vähän ennakoi ja liikkui, mutta teki ne ruudussa ja kapula suussa.

Hyppyä lähinnä kiersi ensin. sitten löysi kävyn ja palkaksi itsensä sillä. lopulta haki kapulan ja hyppäsi kapula suussa esteen yli. Toi kapulan mulle ja lähetin kiertämään. Tää oli hankalin. jouduin auttamaan ja menemään lähemmäs lähettämään kiertämään. Stoppasin kierron jälkeen ja palasin renkaaseen. Sieltä kutsuin luo, stoppasin oikeaan kohtaan ja vapautin kupille.

Minttu vaikutti ilahtuneelta erilaisesta treenistä ja yllättävän kivutonta se olikin.

Tyyne teki kontaktia pöydän päälle laitetulla uomin alastulolla. Ravasi ja oli hissuttelija. Sitten vein sen loivalle aalle ja oikein hetsasin. Siellä se laukaksi ja otti kontaktin ja palkkautui hyvin kisumisulla.
Siitä takaisin puomin alastulolle, josta hetsasin. kaksi ekaa oli hieman huonompia, mutta kolmas meni jo löysällä laukalla! loistavaa.
siitä Tyynelle kuppi ruokaa palkaksi.

Mehmet
Seuraili ja oli huono kun mä olin huono. Mun pitää opetella toimimaan oikein ensin, jotta koira voi hoitaa tonttinsa. Palkkaus edestä on kuitenkin parempi kuin takaa. Mut voin jalostaa sen niin että en anna palkkaa mahan korkeudelta ja edestä kiepaten vaan otan sen tissn yltä ja sieltä alas Mehmetin tavoiteltavaksi, ei pa paikka valahda liian eteen edes palkkausvaiheessa.

Kiertämistä ja kaksi stoppia. Kiertäminen sujuu aika heikosti, lähinnä lähtee haahuilemaan sinneppäin. sen mielestä hauskinta on mun jee kiljaisun jälkeen rynniä pallon perään mun taakse. kaikki muu on tympeää. vaikka ne johtais siihen pallonjahtaamiseen.

Nouto ohjatun kapulalla ja niin että vein kapulan enkä heittänyt. Oli upea. Tosin lopun perusasento oli lepsu. Mut kapulan poimimisen oli kaunis.

Urpo
höntsäiltiin agilitya. Urpo kaahotti paria rimaa ja melkein muisti miten keppejä mennään. tarvii siihen apua, mutta menee ja rynnii ne niin kovaa ettei siihen ehdi näyttämään. kivaa oli silti.

loivaa A estettä urpo piti ponnahduslautana tyhjyyteen. Tehtiin se siis vaan kerran.

Tokohommissa Urpo teki kaukokäskyjä, liikkeestä maahan (ei malttanut, piti avustaa) kapulan pitoa ja höntsäilyä pallon perässä. Kiertämisen kautta stoppi.

urpolla on enemmän intoa kuin osaamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti