tiistai 2. joulukuuta 2008

Ilona, tänään sä pääset äipän kaa ihan yksin reissuun...


*hepuliiiiiiii!!!!!* ja Ilona hyökkäs Urpolla leikkimään. Niskasta poikaa kiinni ja pogoilua Urpon yli ja ympäri.
Näin siis meillä...

Ilona pääsi todella-todella pitkästä aikaa ulos treenimään. Sisällä ollaan ruuan yhteydessä opeteltu kaukokäskyjä ja luoksetulon pysäytystä.

Nyt ajeltiin Heinolan Cittarin parkkikselle. Ilma oli kolea ja ilmassa jäätävää vettä.

Ilona oli intopinkeenä, vireänä ja ihan toheissaan.
Ensin otin ihan vaan kontaktia perusasennossa. Ilo-elämys meinas hiukka nostaa kierroksia. Lopulta kuitenkin keskittyi ja otti yhden askelen eteenpäinsiirtymän ilman ääntelyä. Siihen vaadittiin pari lapsilta kiellettyä sanaa ja pientä äänen korotusta.

Ensin luoksetulon pysäytys. Eka meni läpilönkyttelyksi. Lyhensin matkan 7 askeleeseen ja suulliseen käskyyn hiukan nasevuutta. Ilona pysähtyi kuin seinään. Kommenttina lensi että koira pysähtyi kuin käsky olis tönässy sitä rintaan tms.. höpöttelyä. Ilona vaatii hiukan selkeemmät käskyt :)
Otin vielä toisen kerran ja matkana nyt 10 askelta. Hyvin toimii.

Kaukokäskyissä laitoin Ilonan maahan. Otin 7 askelta. Istu-maahan kohtuu nopein välein, sitten odotusta ja istu, odotusta ja maahan. Tässä välissä laitoin makupalat viereeni maahan, suoristauduin ja kävelin makaavan Ilonan luo. Ilonalle käsky Vierelle (kuulostaa sanomanani lähinnä "vrlle!") ja vasta hetkenpäästä vapautus nameille.
Tämä systeemi juontaa juurensa sisällä harjoittelusta. Siellä takapalkka ei toiminut, kun ruoka oli lähempänä Ilonaa kuin minä. Koira oli aina kipolla ennen kuin piti. Mun kädessä oleva nami nostaa kierroksia, joten kuppi oli mun jaloissa. Tää hassu etupalkkaus on toiminut luoksetulon pysäytyksessä ja kaukokäskyissä. Kaukot on todella hyvät ja kärsivälliset. Ilona ja kärsivällinen samassa lauseessa on paljon sanottu.

en mää muista, oettiinko me jotaki muuta? Ei taidettu.


koulun studiokuvaus kurssin satoa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti